St. Jakobs Kirche

De meest imposante kerk van Rothenburg ob der Tauber is de St. Jakobs Kirche. Na 170 jaar van bouwwerkzaamheden, was de bouw van de kerk in 1485 afgerond. De kerk is gewijd aan Sint Jakob, één van de twaalf apostelen die door Jezus werd geschouwd als de eerste apostel. Nadat Jakob werd begraven in Spanje reisden pelgrims af van heide en ver naar het graf. Zo creëerden ze verschillende pelgrimsroutes door het middeleeuws Europa. Doordat Rothenburg ob der Tauber gelegen was op twee belangrijke handelsroutes, werd de St. Jakobs Kirche een belangrijke stop voor horde pelgrims.

De kerk herbergt waardevolle kunstwerken en indrukwekkende kunstobjecten die bewoners hebben achtergelaten sinds de voltooiing van de kerk.Deze objecten zijn het bewijs dat de kerk een grote rol speelde voor de lokale bevolking en de pelgrims. Nog altijd bezoeken pelgrims deze kerk.

De grootste schat van de kerk is het Heiligblutaltar (Altaar van het Heilige Bloed). Deze werd tussen 1499-1505 gemaakt en laat een uitbeelding van de Laatste Avondmaal zien. Deze gravure is gemaakt door de beroemde Tilman Riemenschneider. Ook de hoofdaltaar is een bezoek waard. Hier is de oudste afbeelding van de stad Rothenburg te zien en gebrandschilderde ramen. Deze ramen zijn al meer dan 700 jaar oud. Wanneer de zon opkomt, moet het binnen in de kerk een prachtig gezicht zijn. Bezoekers kunnen dagelijks van 11 tot 14.30 een rondleiding nemen.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Rothenburg ob der Tauber

Booking.com