Georgie Reisverslag - Likani Valley Trail in Borjomi National Park
Borjomi-Kharagauli National Park Georgië

Reistips voor Borjomi-Kharagauli National Park

Het Borjomi-Kharagauli National Park is een beschermd natuurgebied dat in totaal meet dan 85.000 hectare groot is. Daarmee is het natuurpark het grootste nationale park van Georgië. Hier vind je inheemse bossen en alpenweide. Het nationale park wordt onderverdeeld in vier verschillende gebieden: het natuurreservaat Borjomi, het Borjomi-Kharagauli National Park, Nedzvi Manages Reserve en het Goderdzi fossil forest Natural Monument.

De geschiedenis van het park gaat terug tot de Middeleeuwen. Aristocratie ging naar de bossen om te jagen. Toen Georgië onderdeel werd van het Russische Rijk, was de toenmalige gouverneur onder de indruk van de schoonheid van het gebied dat hij er zijn zomerresidentie liet bouwen. Hij legde beperkingen op houtkap en de jacht, waardoor de natuur meer bescherming kreeg. In 1995 werd het Borjomi-Kharagauli National Park gesticht met hulp van de Duitse regering en het Wereldnatuurfonds. De bedoeling is om de unieke bossen te beschermen.

Bezoekers kunnen het gehele jaar door genieten van de flora en fauna van het natuurgebied. Er zijn twaalf verschillende wandelingen uitgezet door de oude bossen. De wandelpaden zijn goed gemarkeerd. De langste trail is de Nikoloz Romanov Trail, met een totale lengte van 43 kilometer. Om het natuurgebied te betreden moeten bezoekers zich eerst melden bij het bezoekerscentrum. Dit is nodig voor de bezoekersstatistieken bij te kunnen houden en de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen. Hier zijn geen kosten mee gemoeid.

Plan je reis naar Georgië

Boek een hotel bij Borjomi-Kharagauli National Park

Booking.com

Boek vooraf een activiteit