Postřekov - Tsjechië
Postřekov Tsjechië

Reistips voor Postřekov

Postřekov behoort tot één van de oudste Chodendorpen. De eerste vermelding in de archieven van dit dorp dateert van 1225. Destijds woonden al hier voornamelijk Choden en tot op heden woont deze bevolkingsgroep er nog steeds. Hierdoor heeft het dorp altijd het karakteristieke karakter weten te behouden. De Choden, een Slavische stam, verdedigde lange tijd de zuidwestgrens van Tsjechië tegen de invallen van Duitse vorstendommen. Ze genoten talrijke privileges; ze waren vrij, mochten wapens bezitten, hadden geen verplichte arbeid en hoefden ook geen belasting te betalen. In de 17e eeuw probeerden de adels de Choden te dwingen tot verplichte arbeid en het betalen van belasting, maar dit stuitte op verzet van de bevolking. Toen men probeerde de weerstand van de Choden te breken, begonnen de Choden onder leiding van Jan Sladký Kozina aan een opstand. Met name de bevolking van Postřekov had de meest energieke actievoerders. Ondanks alle tegenstanden en bloedige nederlagen, gaven de Choden nooit op.

Tegenwoordig is Postřekov een klein dorpje met ongeveer 1100 inwoners. Het dorp bevat een klein museum over de typische klederdracht van de Choden die tot op de dag van vandaag nog gedragen wordt.

Plan je reis naar Tsjechië

  • De belangrijkste luchthaven van Tsjechië is het Václav Havel Airport in Praag. Ook vanag de luchthavens van Brno, Karlovy Vary en Ostrava vertrekken dagelijks regionale luchtvaartmaatschappijen. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars, EasyTerra of Rentalcars.com.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Kijk voor meer informatie op de website van Visit Czech Republic.

Boek een hotel in Postřekov

Booking.com