Fietsvakantie tip: verken het prachtige Noorwegen!
Blog

Fietsvakantie tip: verken het prachtige Noorwegen!

Ben je na de zoveelste luie zonvakantie naar Spanje toe aan iets totaal anders? Overweeg dan eens om een actieve vakantie te boeken naar een minder populaire bestemming. Wat dacht je van een fietsvakantie in het hoge noorden. En dan bedoelen we niet een weekendje Friesland maar een fietsvakantie in het prachtige Noorwegen. De kans dat je je buurman of die ene collega tegen zult komen in de Noorse Fjorden is namelijk wel heel erg klein!

Noorwegen is misschien niet de eerste bestemming die je te binnen schiet als je besluit een actieve vakantie te boeken, maar is juist daarom zeker het overwegen waard. Noorwegen biedt naast haar prachtige natuur en uitgestrekte landschappen namelijk ook dynamische wereldsteden zoals de hoofdstad Oslo. Deze bijzondere stad, gelegen aan het Oslofjord, biedt een combinatie van beide. De stad kent een bijzonder groot oppervlak, maar het grootste deel hiervan is beslagen met bos. Middenin al het groen vind je een dynamische wereldstad vol architectonisch schoon, kunst en cultuur. Aan het Oslofjord bevinden zich nog tal van andere steden die absoluut het bezoeken waard zijn.

Fietsvakantie tip: verken het prachtige Noorwegen!
Wat dacht je van een fietsvakantie in het prachtige Noorwegen? - bron: pxhere.com

Een georganiseerde elektrische fietsreis

Er zijn tal van aanbieders die volledig verzorgde fietsvakanties in dit gebied aanbieden. Van de vliegreis tot aan verblijf in de verschillende steden, alles is tot in de puntjes geregeld. Vaak kun je zelfs ter plekke nog een elektrische fiets huren zodat je je eigen e-bike niet hoeft mee te nemen. Let er wel op dat deze georganiseerde fietsreizen vaak in groepen plaatsvinden. Je bent dan dus gebonden aan het programma waardoor je eigen plan trekken soms lastig kan zijn. Toch biedt een groepsreis ook voordelen. Zeker in gebieden zoals de Noorse fjorden is het fijn om een gids te hebben die veel kan vertellen over de omgeving en de rijke geschiedenis ervan.

Zelf het land verkennen

Indien je er toch voor kiest om een individuele fietsreis te maken, vereist dit meer voorbereiding. Zo dien je zelf een route uit te stippelen, accommodaties te boeken en transport te regelen. Toch biedt dit wel de vrijheid om op eigen houtje dit prachtige gebied te verkennen. Zeker als je ervoor kiest om je eigen elektrische hybride fiets mee te nemen op fietsvakantie, ben je verzekerd van een ontspannen vakantie in de natuur. Check voor vertrek wel wat de richtlijnen zijn voor het meebrengen van een elektrische fiets in het vliegtuig. Deze valt namelijk onder speciale bagage, en kan voor extra kosten zorgen. Ook bij het boeken van de accommodaties is het verstandig om te informeren naar de mogelijkheden voor het opladen van je e-bike accu. Je wilt natuurlijk wel met trapondersteuning van locatie naar locatie kunnen trappen om zo comfortabel van de tocht te kunnen genieten.

Een fietsvakantie naar Noorwegen, en in het specifiek de Oslofjord is absoluut de moeite waard. Of je nu kiest voor een groepsreis of toch liever zelf het bijzondere gebied te verkennen, je krijgt op beide wijze ontzettend veel mee van de prachtige natuur!

Fietsvakantie tip: verken het prachtige Noorwegen!
Noorwegen is een land met prachtige natuur - bron: pxhere.com

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.