Kroatië

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Flottielje zeilen in Kroatië: dit is waarom steeds meer mensen het doen

Flottielje zeilen is in trek. Met name in Kroatië. Dat is ook niet gek, want Kroatië is in de laatste jaren één van de populairste Europese bestemming onder zeilers geworden. Maar wat is flottielje zeilen eigenlijk? Waarom zou je het doen? En wat mag je ervan verwachten?

Flottielje zeilen: wat is dat precies?

Je zou flottielje zeilen in Kroatië kunnen omschrijven als varen in een groepje. Mits je de juiste papieren hebt, mag je het zeiljacht zelf besturen. Anders kun je ervoor kiezen een schipper in te huren en zelf lekker relaxed om je heen te kijken. In een flottielje huur je samen meerdere zeiljachten, die samen dezelfde route afleggen. Hierbij gaat meestal een leadboat mee: een soort moederschip met ervaren schippers, om ervoor te zorgen dat alles prettig verloopt.

Het is de ideale mix van flexibiliteit, vrijheid, genieten van de mooiste vaarroutes en samenzijn. Wil je graag met je gezin een zeilboot op? Geen probleem. Zeilen is ontzettend leuk voor kinderen en tieners van 6 tot 18 jaar. Laat je kinderen lekker ravotten met hun nieuwe vrienden en vriendinnen van het flottielje. Probeer bovendien het azuurblauwe zeewater maar eens te weerstaan. Dat vraagt om waterpret, zwemmen en een frisse duik nemen!

Flottielje zeilen is vooral heel erg gezellig

Het leuke van flottielje zeilen is dat je samen zeilt. En dat zorgt ervoor dat een zeiltocht een stuk gezelliger is dan alleen zeilen. Je leert nieuwe mensen kennen, maakt nieuwe vrienden en ontdekt samen hoe bijzonder zeilen in Kroatië eigenlijk echt is. Je bepaalt zelf het ritme. Kiezen jullie er met de groep voor om samen nog een maaltijd onder de sterrenhemel te nuttigen, dan is daar alle tijd en ruimte voor.

Bovendien zorgt in een groepje varen er ook voor dat je kennis en kunde kunt uitwisselen. Veel mensen die flottielje zeilen hebben thuis ook een passie voor het zeilen, en hebben genoeg verhalen om te delen. Bovendien zorgt het contact met de ervaren schippers van de aanbieding ervoor, dat je altijd van extra veiligheid voorzien bent.

Wat je mag verwachten van een zeiltocht

Varen doe je natuurlijk niet zomaar. Daarom begint elke flottieljetocht met het weerbericht en informatie van de kapitein. Ook word je voorzien in informatie rondom de mooiste ankerplekjes, verborgen schatten, restaurant en bars en de pracht en praal om je heen. Bij het aanmeren mag je ook op hulp rekenen.

Na de briefing mag je gaan en staan waar je wilt. Lekker een paar uurtjes zeilen? Prima. Liever even wat rust op een eigen klein paradijs? Dat kan ook. De hoofdbemanning roep je met slechts één oproep weer bij je. Flottielje zeilen is vrijheid, blijheid!

Plan je reis naar Kroatië

  • De belangrijkste luchthavens zijn Zagreb, Dubrovnik, Split en Pula. Vanuit Eindhoven, Rotterdam en Schiphol kun je binnen twee uur naar Kroatië vliegen. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Kroatië of boek rechtstreeks bij Transavia.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Kijk voor meer informatie op de website van Croatia National Tourist Board.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.