Huwelijksreis Parijs
Blog

Ga je op huwelijksreis? Overweeg deze 3 romantische bestemmingen

Zijn jullie getrouwd en nu op zoek naar een leuke bestemming om jullie huwelijk te vieren? Dan wil je natuurlijk wel dat deze bestemming zo romantisch mogelijk is. Er zijn veel steden in Europa waar je samen met je geliefde je huwelijksreis kunt doorbrengen. In deze blog geven we je 4 mogelijkheden, wie weet zit er iets voor jullie tussen!

Huwelijksreis Parijs
Bij Parijs denk je natuurlijk aan de liefde - bron: pxhere.com

Parijs

Zeg je liefde, dan zeg je natuurlijk: Parijs. De Franse hoofdstad wordt dan ook niet voor niets de ‘stad van de liefde’ genoemd. Niet alleen daarom is het een goed keuze; de stad is ook nog eens makkelijk te bereiken. Met de trein reizen naar Parijs is bijvoorbeeld een uitkomst: je bent dan in minder dan drieënhalf uur in de Franse hoofdstad. Het beste boek je dan een knus hotel in de wijk Montmartre. Dit is toch wel een van de meest romantische wijken van Parijs en van daaruit kun je alle Parijse bezienswaardigheden goed bereiken. Voor je het weet sta je met je geliefde op de top van de Eiffeltoren!

Huwelijksreis Florence
Florence ademt romantiek - bron: pxhere.com

Florence

Ook de Italiaanse stad Florence, of Firenze, ademt romantiek. De schilderachtige stad biedt veel pittoreske hotels en mooie cultuur; de perfecte combinatie voor een romantisch weekendje weg! Het beste maak je er dan wel een lang weekend van, als je alles wil bekijken. De stad stamt uit de Renaissance en dit is duidelijk te zien aan alle bezienswaardigheden, zoals het beroemde museum Uffizi, de Kathedraal van Florence en het Palazzo Vecchio. Florence heeft veel romantische pleintjes waar je samen met je nieuwe partner kunt rondstruinen. Wanneer je klaar bent met alle bezienswaardigheden kun je natuurlijk ook gewoon lekker shoppen in bijvoorbeeld de bekende winkelstraat Via Por Santa Maria, dicht bij de brug Ponte Vecchio. Sluit de dag af door romantisch te dineren in één van de vele gezellige restaurantjes zoals Piazzale Michelangelo. Of ga dan eens Ristorante Natalino, waar je binnen én buiten heel sfeervol kunt zitten.

Huwelijksreis Brugge
Ook Brugge is een romantische stad - bron: pxhere.com

Brugge

Zoek je het liever iets dichter bij huis? Wist je dat Brugge ook een enorm romantische stad is? Je kunt er erg fijn wandelen in het historische centrum en in de romantische smalle kronkelstraatjes waar de stad bekend om staat. Daarnaast heb je vanuit ieder hotel en restaurant wel een romantisch uitzicht, doordat Brugge zo veel pittoreske kanalen kent. De oevers van deze kanalen zijn dan ook echte trekpleisters voor verliefde stelletjes. Wil je echt de complete ervaring? Boek dan een tour met paard en wagen en laat je geliefde en jezelf meevoeren door de prachtige straten van Brugge!

Extra tip: ben jij degene die de huwelijksreis gaat plannen? Het kan leuk zijn om de reis tot op het laatste moment als verrassing te houden. Je kunt met het hotel bellen en vragen of ze champagne willen klaarzetten op de kamer op het moment dat jullie arriveren. Laat de romantiek maar komen!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.