10x doen op Madeira - huur een auto
Blog

Gebruik maken van een creditcard om een auto te huren op reis

Ga je op reis en wil je zelf rondreizen dan kun je het beste een credit card aanschaffen. Meestal is een creditcard vereist om de betaling eerder te doen verlopen. Het is vervelend om een auto te huren pas wanneer je daar bent aangekomen. Het neemt veel tijd in beslag. Je gaat dit eerder moeten doen via de website waarbij je dan gebruik maakt van je credit card. De reden waarom er altijd naar creditcard gevraagd wordt is vanwege de betrouwbaarheid en snelle service. Auto kenteken check uitvoeren kun je ook online doen voor het reserveren.

10x doen op Madeira - huur een auto
Een auto huren op reis

Huurauto reserveren

Een auto huren kan online gebeuren, vooral als je naar het buitenland gaat reizen. Maar de zekerheid voor betaling moet gelijk gebeuren. Dit kan alleen door middel van een credit card. Op deze manier is het betrouwbaar en sneller. Als je op plaats van bestemming aankomt kun je de auto alleen ophalen en gaan waar je maar wilt. Alles is verder al gedaan voor je. Je kunt veel tijd besparen en na het reserveren van de huurauto kun je op zoek gaan naar de plaatsen waar je graag zou willen reizen. Niet altijd ga je het volledig bedrag betalen. Je betaalt eerst een deel om vast te leggen en daarna de rest wanneer je daar aankomt. Wat is de beste creditcard?

Extra kosten

Als je al bent aangekomen kun je de auto ophalen bij het verhuurbedrijf. Als bewijs ga je ook je credit card nodig hebben. Hiermee kunnen ze zien door wie de reservering is uitgevoerd en het resterend bedrag voldoen. Nu is je auto volledig verhuurd. Je betaalt dus ook een waarborgsom. Deze waarborgsom is voor de extra kosten die gedekt zijn zoals schade die verricht is aan de huurauto door jou zelf. Bij verkeerscontroles krijg je de verkeersboetes. Deze zijn ook gedekt. Het kan gebeuren dat je de auto niet met een volle tank krijgt dan wordt de brandstof kosten ook gedekt. Bij het te laat inleveren van de auto wordt de borg ingehouden. Afhankelijk van deze punten wordt bepaald hoeveel bedrag wordt afgeschreven. De waarborgsom is vaak genoeg tweemaal de huurprijs, maar het blijft wel op een vast bedrag.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.