Gastartikel

Glamping in Italië – Kampeer luxe

Italië blijft een populair vakantieland waar veel Nederlanders naartoe gaan voor een ontspannen vakantie. Eigenlijk is heel Italië geschikt om op vakantie te gaan. Het noorden heeft weer heel andere plekken dan het zuiden en dan heeft Italië ook nog enkele eilanden die heel populair zijn. Ook het weer, vooral als je zuidelijk gaat, maar in de zomer ook in het noorden, is zeer geschikt voor vakantie.

Een ander voordeel van Italië is dat Italië gemakkelijk bereikbaar is per auto. Veel Nederlanders kiezen er daarom ook voor om te overnachten op een camping, die veel in Italië aanwezig zijn. Dit kan met een eigen caravan of tent, maar ook kan je een caravan of tent huren. Helemaal hip tegenwoordig is een “glamping”. Op een glamping kan je op een luxe manier kamperen. Een glamping is in Italië tegenwoordig heel gemakkelijk te vinden.

Glamping in Italië - Kampeer luxe
Italië blijft een populair vakantieland waar veel Nederlanders naartoe gaan.

Wat is glamping?

Het woord glamping is een verbastering van de woorden glamorous en camping. Op een glamping kan je overnachten met het comfort van een hotel, maar toch met de sfeer van een camping. Je verblijft dan in een luxe ingerichte tent, of in een uiterst luxe caravan. Je kampeert dan toch, maar alle ongemakken van het kamperen ondervind je niet. En voordeel hiervan is, dat je niets hoeft mee te nemen uit Nederland.

Het met je toiletrol onder je arm naar het sanitair lopen is op een glamping niet van toepassing. De tenten en caravans op een glamping zijn vaak voorzien van je eigen sanitair. Ook hoef je nooit meer in de weer met slaapmatjes en slaapzakken, want er staan luxe bedden in. Ook kan je ervan uitgaan dat de tenten en caravans voorzien zijn van een keukenblok, zodat je ook nog zelf kunt koken. Dus geen kleine onhandige campinggasstelletjes meer. Een glamping is in korte tijd zeer populair geworden en uitgegroeid tot een eigen tak in de wereld van vakantieaccommodaties.

Glamping in Italië - Kampeer luxe
Op een glamping kan je overnachten met het comfort van een hotel, maar toch met de sfeer van een camping

Glamping in Italie

In Italië zijn glampings geen uitzondering meer. Logisch ook, want Italië is een geliefd land om te kamperen. Er is veel te doen in Italië. Je kan de bergen in, je kan kamperen aan diverse meren, er is enorm veel cultuur en het Italiaanse eten is wereldberoemd. Italië heeft vele mooie steden, waar je veel kan ontdekken, zoals de hoofdstad Rome, waterstad Venetië, modestad Milaan, maar ook plaatsen als Pisa, Napels en Florence zijn schitterende steden. Hoe zuidelijker je Italië ingaat, hoe warmer het weer ook wordt, wegens het mediterraanse klimaat. De natuur is schitterend. Je kan in het noorden de Italiaanse Alpen in, maar zuidelijk kan je aan de kust genieten van de enorme bloemenpracht.

Veel glampings in Italië staan overigens in de buurt van stranden, zodat je gemakkelijk naar de kust loopt, maar ook in de omgeving van de verschillende meren, zoals het Gardameer en het Comomeer, die veelvuldig door Nederlanders worden bezocht, kan je diverse glampings vinden. Voor een luxe verblijf in Italië, hoef je geen hotel meer te boeken maar kan je op een glamping genieten van alle luxe van een hotel en de charme van het kamperen.

Glamping in Italië - Kampeer luxe
Geniet van de schitterende natuur van Italië
DISCLAIMER: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

3 dagen in Zuid-Beieren - Tegelberg

Reisverslag

Drie dagen in Zuid-Beieren

Afgelopen maand was ik samen met mijn moeder in het Berchtesgadener Land. Het was de bedoeling dat we hier een volle week zouden blijven. In het vorige reisverslag konden jullie al lezen dat we onder...

Berchtesgadener Land - Jenner

Reisverslag

Drie dagen in Berchtesgadener Land

Berchtesgadener Land is één van de meest populaire vakantieregio's in Duitsland. Dit gebied is gelegen in het zuidoostelijk punt van Beieren en staat bekend om het prachtige landschap. Je vindt...

Foto van de maand Oktober 2020 - Berchtesgaden

Foto van de maand

Foto van de maand: Oktober 2020

Iedere maand kiezen we bij Reizen & Reistips de ‘Foto van de Maand’. Sinds dit jaar hebben jullie daar een flinke stem in, want jullie kiezen uiteindelijk welke foto de mooiste is. Voor de...