Blog
Gastartikel

Heb je je droomreis gepland en wil je het goed vastleggen? Zo doe je dat

Ga je op zoek naar de big five in Afrika? Of staat er een mooie rondreis door Azië of Zuid-Amerika op de planning? Dan wil je uiteraard dat dit een onvergetelijke ervaring wordt. Daarom bereid je je zo goed mogelijk voor op deze droomreis. In dat geval kun je er straks echt met volle teugen van genieten. Wil je na terugkomst ook nog regelmatig herinnerd worden aan deze geweldige reis? Leg je trip dan vooral vast. Veel mensen weten alleen niet wat de beste manier is om dit te doen. Vandaar dat je in deze tekst leest hoe jij je droomreis goed vastlegt.

Met een drone leg je verbluffende foto's en filmpjes van boven vast - Bron: david henrichs via Unsplash

Neem een goede camera mee

Als je op reis gaat, neem je je smartphone uiteraard met je mee. Omdat de meeste mensen dit apparaat op zak hebben als ze onderweg zijn, heb je altijd een camera bij de hand. Met de meeste smartphones kun je tegenwoordig namelijk goede foto’s en filmpjes maken. Vandaar dat veel mensen geen fotocamera meer meenemen op reis. Zonde als je het ons vraagt, want dit is namelijk en vereiste om een droomreis goed vast te leggen. Met fotocamera’s maak je namelijk foto’s van (veel) hogere kwaliteit dan met je smartphone.

Staat er een camera op het lijstje met spullen dat je mee wilt nemen op droomreis, maar heb je er nog geen eentje? Koop dan niet lukraak een camera, maar verdiep je hier eerst goed in. Als je niet veel ruimte meer over hebt in je koffer, kies je voor een kleine, compacte camera. Een GoPro Hero 10 is in dat geval het overwegen waard. Ondanks zijn beperkte afmetingen kun je er hoogwaardige foto’s en video’s mee maken. Wie foto’s of verbluffende filmpjes van bovenaf wil maken, kan een drone kopen. Doe dit alleen als je zeker weet dat er voldoende ruimte is in je koffer. Vergeet ook niet om thuis alvast te oefenen met de drone, zodat je op vakantie weet hoe je deze camera bestuurt.

Welke camera neem jij mee op reis? - Bron: William Bayreuther via Unsplash

Zorg dat je je camera altijd bij de hand hebt

Tijdens je droomreis maak je ongetwijfeld fantastische dingen mee. Zie je bijvoorbeeld een mooi dier en wil je hier graag een foto van maken? Denk dan niet dat hij rustig wacht tot jij hem op de gevoelige plaat hebt vastgelegd. Omdat een mooi moment in en ogenblik weer voorbij kan zijn, zorg je ervoor dat je je camera altijd bij de hand hebt. Op deze manier kun je direct een foto schieten of een filmpje maken als een mooi moment zich aandient. De meeste fotocamera’s kun je om je nek hangen. Doe dit vooral, want je hebt zo slechts een paar seconden nodig om een foto te maken.

Sla je foto’s online op

Omdat fotocamera’s vaak vrij prijzig zijn, zijn ze geliefd onder dieven. Uiteraard wil je vorkomen dat je camera gestolen wordt tijdens je droomreis, maar dit lukt niet altijd. Als je de foto’s en filmpjes opslaat op een geheugenkaart in de camera, ben je alles kwijt als hij gestolen wordt. Sla jij je foto’s en filmpjes direct online op? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Je kunt ze dan namelijk altijd en overal terugkijken, zelfs als je camera gestolen wordt. Je kunt er ook voor kiezen om alle beelden aan het eind van iedere dag over te zetten op een ander apparaat, zoals je smartphone, tablet of laptop.