Organiseer je documenten
Blog

Heb jij de zomervakantie al gepland?

De zomervakantie is het hoogtepunt van de zomer waar je het hele jaar naar uit kunt kijken. Ga je op citytrip of kies je voor een zonvakantie? Wat jouw eindbestemming ook wordt, wanneer je een zomervakantie gaat plannen is het handig om goed na te denken over een aantal praktische zaken. Wij lichten hier de belangrijkste punten voor je uit, zoals bijvoorbeeld het afsluiten van een goede reisverzekering. Laat de vakantiepret maar beginnen!

Ga met een gerust gevoel op reis

Wanneer je op vakantie gaat kan er onverhoopt altijd iets misgaan. Om de vakantie niet helemaal in het water te laten vallen is het slim om goed voorbereid op reis te gaan. Dit doe door het afsluiten van een verzekering zoals een doorlopende reisverzekering, waarbij je gedekt bent voor de kosten wanneer jou iets overkomt. Je krijgt hiermee bijvoorbeeld snel hulp in noodsituaties, zoals bij een ziekenhuisopname of bij pech onderweg. Ook kun je kiezen voor aanvullende dekkingen, zoals een annuleringsverzekering of een verzekering voor de bagage. Check bij de verzekeraar wat er precies allemaal onder de dekking valt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Handbagage mee in het vliegtuig? Hier moet je rekening mee houden
Pak je koffer efficiënt in - bron: pxhere.com

Pak je koffer efficiënt in

Reis je met het vliegtuig? Kijk dan goed hoeveel bagage je mee mag nemen tijdens de vlucht en boek eventueel een extra koffer bij. Wil je zo min mogelijk meenemen? Dan kun je met een paar slimme trucjes alle ruimte in je koffer benutten. Begin altijd met het dichtst bij de wielen in te pakken en leg de zwaarste spullen aan de onderzijde van de koffer. Hierdoor is het gewicht perfect verdeeld en raken de spullen niet door de war wanneer je onderweg bent. Een andere manier om ruimte besparen is het oprollen van je sokken, zodat je deze in de schoenen kunt stoppen.

Organiseer je documenten
Organiseer vooraf je documenten - Bron: WanderLabs via Unsplash

Organiseer je documenten

Berg alle benodigde documenten op in een mapje, zodat je alles gemakkelijk bij de hand hebt. Neem ook alle verzekeringspapieren mee en een overzicht van belangrijke adressen en telefoonnummers. Mocht je onderweg bijvoorbeeld jouw mobiele telefoon kwijtraken, dan heb je toch de benodigde contactgegevens bij de hand. Ga je in het land van bestemming met een huurauto rijden? Neem dan ook een fysieke landkaart mee, voor het geval het navigatiesysteem het plotseling begeeft. Zo weet je zeker dat je niet zomaar zult verdwalen.

Extra tip: kijk goed of het paspoort nog geldig is. Je wilt natuurlijk niet bij de douane staan met een verlopen paspoort en de vlucht missen!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.