Myanmar - Mrauk-U
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Het unieke Myanmar

Een reis naar Myanmar betekent een reis naar het ongerepte Azië. Gouden tempels, authentieke markten, nieuwsgierige bevolking, eeuwenoude tempels en stranden waar meer koeien dan reizigers zijn. De deuren van Myanmar staan steeds wijder open en het land heeft veel hoogtepunten die je volgens ons niet mag missen. Wil je die extra stap zetten en compleet Myanmar beleven? Ga dan van het gebaande pad. Maar, wees gewaarschuwd: heimwee is gegarandeerd.

Het begon in Yangon

Ontbijt in een lokaal theehuis, verken een ochtendmarkt en dompel je onder in het boeddhistische kloosterleven. Bij het icoon van de stad, de Shwedagon pagode, offer je zelf een bloem en aanschouw je de rituelen van de Birmezen. Welkom in Yangon! Voor veel reizigers het startpunt van een Myanmar reis. Tip: ga met een gids op pad. Hij kan je de ins&outs geven van reizen door Myanmar. Gewoontes van de bevolking, het gebruik van niet gestructureerd openbaar vervoer en geldautomaten die het bij toeval doen… Echt, in Myanmar krijg je nooit genoeg insidertips.

Myanmar - Yangon

Op het hilltribepad

Ga letterlijk off road en loop dwars door groene heuvels, theeplantages en afgelegen dorpen met kleurrijke bergstammen. In de heuvels rond Kalaw maak je een tweedaagse trekking die eindigt bij het Inle Lake. Onderweg lunch je bij een hilltribe familie en je overnacht in een homestay. Het bewandelen van dit hilltribepad neemt extra reisdagen in beslag en vraagt zeker wat van je benen. Beloning: een tocht waar je weinig andere reizigers tegenkomt en de bevolking van Myanmar in je hart sluit.

Myanmar - hilltribetrekking

Expeditie Mrauk U

Verscholen pagodes en tempels die zijn overgenomen door het oerwoud. Ga op expeditie in Mrauk U, een meer dan 400 jaar oude stad die goed bewaard is gebleven. Mrauk U is zo afgelegen dat je het alleen per boot en auto kan bereiken. Vroeger was het één van de belangrijkste en rijkste handelgebieden van Azië. Dat is nu moeilijk voor te stellen wanneer je met een gids de verlaten ruïnes bewondert. Overnachten doe je in stijl. Nou ja, Mrauk U stijl wel te begrijpen: een eenvoudige houten bungalow in het groen. Ver weg van de bewoonde wereld. Reizigers die het geluk hebben hier geweest te zijn, begrijpen het: hier gaat de zon net even anders onder dan elders op de wereld. Gek, maar waar…

Myanmar - Mrauk-U

Niet te vergeten…

De reistips hierboven brengen je naar de overtreffende trap van ongerept Myanmar. Natuurlijk mag je de hoogtepunten langs het inmiddels steeds meer gebaande pad niet vergeten: de tempelvlakte van Bagan, de beenroeiers van Inle Lake en het strand van Ngapali als tropisch toetje van je Myanmar reis.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Myanmar online, onderdeel van Riksja Travel. De reisspecialisten geloven dat als je het lokale eten niet proeft, niet openstaat voor de religie en de bevolking niet ontmoet, je beter thuis kan blijven. Daarom slaap je kleinschalig, reis je waar mogelijk met lokaal vervoer en maak je bijzondere excursies. Bouw je eigen reis met bouwstenen en leer het land echt kennen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.