Laat je verleiden door de Romantische Strasse
Duitsland
Gastartikel

Laat je verleiden door de Romantische Strasse

Duitsland is een groot land en de kans is dan ook groot dat je er prachtige vakantieoorden vindt. Een van die gebieden heet de Romantische Strasse. Deze populaire toeristische route begint bij de rivier de Main en eindigt helemaal bij de Duitse Alpen. Wanneer je ervoor kiest om een kleine roadtrip te doen is deze route een aanrader om te volgen. Het brengt je langs de meest idyllische plekjes en je pakt gelijk een hele rits interessante en lieflijke steden mee. Ook staat er hier en daar weer een prachtig kasteel statig te pronken.

Laat je verleiden door de Romantische Strasse
Het Disney kasteel Neuschwanstein - bron: pxhere

Beleef de Romantische Strasse rondom Neuschwanstein

Een ultiem en niet te missen stukje van de Romantische Strasse is het sprookjeskasteel Neuschwanstein. Je kunt ervoor kiezen naar dit prachtige slot te lopen, maar je kunt je ook gewoon heerlijk naar boven laten rijden middels een koets. Het is echt een klassiek sprookjeskasteel en bleek destijds een prima inspiratiebron voor het welbekende Disneykasteel. Zowel binnen als buiten is het een adembenemend bouwsel. Mocht je het van binnen willen zien, dan is het verstandig om niet in het hoogseizoen te gaan.

Laat je verleiden door de Romantische Strasse
Prachtig natuurschoon - bron: pxhere

Natuurschoon om ‘u’ tegen te zeggen

De Romantische Strasse begint bij de rivier de Main. Heerlijk rijden langs het water en kreekjes door bebossing en daarvandaan wordt het heuvelachtiger en kom je talloze wijngaarden tegen. Een stop om die te gaan proeven is dan ook een aanrader. Zorg bijvoorbeeld dat je dan in de buurt een hotelletje of een gezellig bed & breakfast boekt, zodat je ultiem kunt genieten. Niet alleen van de wijn, maar daarna ook rozig op een terrasje in een van de gezellig omliggende stadjes. Uiteindelijk komt de route uit in de prachtige imposante Duitse Alpen. Hier kun je soms de witte bergtopjes onderscheiden en vindt je prachtige helderblauwe bergmeren.

Laat je verleiden door de Romantische Strasse
Verken de omgeving per fiets of wandelend - bron: pxhere

Wandelend of fietsend een stukje van de Romantische Strasse ervaren

Ook kun je ervoor kiezen om je op iets langzamer tempo door al dit natuurschoon te bewegen. Zo is er speciaal voor fietsers een route te volgen, die aangegeven wordt met groene bordjes. Zelfs als je de route dan als eens met de auto gereden hebt, bekijk je het via deze weg toch weer helemaal vanuit een fris en ander perspectief. Een divers stukje Duitsland verspreid over een route. Ook met de benenwegen is het een unieke vakantie met veel prachtige vergezichten en romantische verleidingen als kastelen onderweg.