Laptop op vakantie meenemen
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Laptop op vakantie meenemen: 3 tips

Het is tegenwoordig steeds meer vanzelfsprekend om een laptop of tablet mee te nemen op vakantie. Handig vermaak voor jonge kinderen, maar ook ideaal om nog wat dingen voor het werk te kunnen doen. Zeker wanneer je op zakenreis gaat, is de kans groot dat je een laptop in je handbagage meeneemt. Maar dit zorgt er wel voor dat je kwetsbaarder bent voor (internet)criminelen. Daarom is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Op die manier ben je verzekerd van veilig vervoer en bescherming van alle documenten. Maar waar moet je dan aan denken?

Laptop op vakantie meenemen
Houd rekening met deze tips als je je laptop meeneemt op vakantie - bron: pxhere.com

Houd rekening met de laptop

Ten eerste is het belangrijk dat je de beste laptop hebt om mee te reizen. Wanneer je de laptop regelmatig meeneemt, is het slim om hier rekening mee te houden als je een laptop koopt.

Houd in elk geval rekening met het gewicht van de laptop. Het is niet handig als je telkens een enorme zware laptop mee moet sjouwen. Dat belemmert je tijdens het reizen. Gelukkig zijn laptops tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er nu zelfs laptops die slechts enkele kilo’s wegen. Hierdoor zijn ze praktisch, compact en ideaal om mee te nemen op reis.

De beste koop laptop als je vaak op reis gaat, is natuurlijk van heel veel verschillende factoren afhankelijk. Niet alleen het gewicht speelt een belangrijke rol, maar hij moet natuurlijk wel geschikt zijn voor de werkzaamheden die jij doet. Laat je daarom goed informeren in de winkels en lees reviews online, zodat je zeker weet dat je de juiste beslissing maakt.

Een onopvallende tas

De gemakkelijkste manier om een laptop te vervoeren is door een laptoptas te gebruiken. Helaas zijn traditionele laptoptassen wel heel herkenbaar voor criminelen. Het is daarom beter om voor een onopvallende tas te kiezen. Eentje die niet zo zeer als een laptoptas wordt gezien. Hierdoor is het minder verleidelijk voor criminelen om een kans te wagen.

Ga je met het vliegtuig op reis? Houd er dan rekening mee dat je de laptop bij de douane uit je tas moet halen. Zorg er dan wel voor dat je deze niet uit het oog verliest. Zo voorkom je dat iemand anders ermee aan de haal kan gaan of er zelfs gevaarlijke software op kan zetten. Dit gaat vaak sneller dan je voor mogelijk houdt, dus houd je ogen goed open.

Gebruik geen gratis internetverbinding

Op heel veel plekken kun je van gratis internet gebruik maken. Heel handig natuurlijk. Dat scheelt een heleboel geld en zo ben je overal beschikbaar. Toch is dit niet de veiligste optie. Misschien is het geen probleem als je enkel even het nieuws wilt kijken of een filmpje wil streamen, maar het is minder geschikt op plekken waar je ook wachtwoorden prijsgeeft. Een openbare verbinding kan namelijk heel eenvoudig gehackt worden. Als jij je mail opent of misschien zelfs ergens je DigiD invult, dan is de kans groot dat hackers hiermee aan de haal gaan. Is dit toch noodzakelijk? Doe dit dan alles in een beveiligde verbinding.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.