Blog

Met deze checklist ga je met een gerust hart op vakantie

Heb je binnenkort een vakantie gepland en ben je druk bezig met de voorbereidingen? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je niets vergeet en met een gerust hart op reis kunt. Speciaal voor de vakantieperiode hebben we een checklist opgesteld die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je niets vergeet!

Verzekeringen en administratie

Laten we beginnen met het minst leuke: het papierwerk. Wanneer je op vakantie gaat zul je een aantal dingen moeten regelen, zoals bijvoorbeeld een reisverzekering. Mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan, dan ben je er in ieder geval zeker van dat je je geld terugkrijgt. Ga je met de auto? Check dan of je je autoverzekering nog helemaal op orde hebt en ook gedekt bent voor ongevallen in het buitenland. Vergeet ook het thuisfront niet; zorg voor een inboedelverzekering voor het geval er wordt ingebroken of een eventuele brand. Dit zal je een hoop kopzorgen schelen op de vakantiebestemming!

Vergeet je belangrijkste documenten niet mee te nemen - bron: pxhere.com

Belangrijke documenten

Vergeet bij het inpakken van je koffers niet om belangrijke documenten mee te nemen. Zo kun je het beste je paspoort of ID-kaart de avond van tevoren al klaarleggen zodat je deze niet vergeet. Heb je een hotel of resort geboekt? Print dan ook je reservering en andere documenten die met je verblijf te maken hebben uit zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wordt je telefoon bijvoorbeeld onderweg gestolen? Dan kun je altijd nog met deze papieren aantonen dat je een reservering hebt en betaald hebt voor de accommodatie.

Neem een powerbank of extra oplader mee als je altijd bereikbaar wil blijven - Bron: SCREEN POST via Unsplash

Opladers en powerbanks

Over je telefoon gesproken: het is vervelend als je niet bereikbaar bent. Zowel voor jou als voor je dierbaren. Mocht er in Nederland iets met je familie gebeuren dan is het fijn om de hele tijd bereikbaar te zijn en dit geldt andersom natuurlijk ook. Daarom is het slim om voor vertrek wat extra opladers en powerbanks aan te schaffen en deze mee te nemen. Op die manier zorg je ervoor dat je geen enkel telefoontje mist!

Voor het geval dat

Zorg er ook voor dat je in het geval van een ongemakken of ongelukken de juiste spullen bij je hebt. Beschik je bijvoorbeeld nog over een complete EHBO-doos in je auto? Je hoopt het natuurlijk niet, maar mocht er toch iets gebeuren dan is het fijn als je de juiste items bij je hebt, zoals bijvoorbeeld pleisters, verband, gaasjes en jodium om te ontsmetten. Denk daarnaast aan dingen zoals zonnebrandcrème en ga op zoek naar de beste aftersun voor het geval jij of iemand in je gezin toch flink verbrandt. Houd verder rekening met muggen en andere ongedierte in warme landen en neem bijvoorbeeld een middeltje tegen muggenbeten mee.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.