Mijn geweldige reiservaring in Minho Portugal
Portugal

Mijn geweldige reiservaring in Minho Portugal

Zonder enige schaamte en met een zekere nuchterheid kan ik zeggen dat ik een echte travelholic ben. Ik geloof oprecht dat het leven draait om ervaringen en die zoek ik dan ook graag op. Hierin acht ik het belangrijk dat ik opensta voor nieuwe ervaringen, dingen die ik voorheen nog nooit heb gedaan. Met deze blik op de wereld wordt alles ineens een stuk interessanter.

Vorig jaar heb ik dan ook 2 dingen gedaan die ik al een tijdje van mijn bucketlist af wou strepen: meegaan met één van de single reizen, en door Indonesië rondreizen. Single reizen zijn echt een bijzondere ervaring, je ontmoet zoveel nieuwe mensen. Maar wat mij nog wel het meest is bijgebleven is door Indonesië rondreizen. De natuur, de aardige mensen en natuurlijk het avontuur. Door Indonesië rondreizen heeft echt een wereld voor mij opengemaakt.

Nu kan ik helaas niet ieder jaar van dit soort avontuurlijke trips maken. Daarom heb ik afgelopen zomer ook lang gezocht naar een goede bestemming die mij hetzelfde gevoel kon geven als toen ik door Indonesië rondreizen was. Mijn uiteindelijke keuze is gevallen op de Minho provincie in Portugal, en ik moet zeggen dat ik hier geen seconde spijt van heb gehad.

De Minho regio van Portugal

In het Noorden van Portugal vind je de Minho regio. Vernoemd naar de gelijknamige rivier die hier doorheen loopt heeft deze regio niet alleen veel rivierwater, ook is hij gelegen aan de atlantische oceaan.

De omgeving van deze regio wordt gekenmerkt door het lekker weer en het pittoreske landschap. Met veel groen en volle begroeiing staat deze regio bekend om zijn geweldige natuur en diepe historie. Daarnaast heb je er geweldige stranden waar je het hele zomerseizoen kan genieten. Ik wou dit jaar weer wat anders, dus hebben wij een huurauto genomen. Alhoewel Minho slechts een klein deel van Portugal is, is het dermate divers en uitgebreid dat een auto erg praktisch is om alles te zien.

Mijn geweldige reiservaring in Minho Portugal
De Rio Minho - bron: pxhere

Wat is er allemaal te zien in Minho

Kort antwoord: heel veel. Wij hebben natuurlijk lang niet alles kunnen zien, maar we willen toch even een aantal leuke dingen met jullie delen:

  • In de Minho regio vind je geweldige velden vol met wijndruiven.
  • Oude kerken die nog bloeien van de cultuur
  • Spannende wateractiviteiten op zowel de rivier als in de zee
Mijn geweldige reiservaring in Minho Portugal
Het kasteel van Guimarães - bron: pxhere

De uitgestrekte natuur van Minho

Dankzij de bijzondere ligging in een warm deel van Portugal, maar met toegang tot veel water van zowel de zee als de rivier is de natuur van Minho heel groen en erg divers. Dit zorgt er ook voor dat er hier heel goed wijn en port gemaakt kan worden en dat je hier veel wijngaarden tegenkomt. Langs de bergen zie je vaak kilometers lang wijngaarden, echt een speciaal gezicht. Als je door de regio rijdt dan merk je dat de lokale bevolking echt één is met de natuur. Zij kappen hier niks dat niet hoeft, maar leven als het ware met de natuur en omgeving mee.

Kerken en Cultuur in Minho

Zoals de rest van Portugal heeft ook Minho een lange geschiedenis met het geloof. Dit kan je terugzien in de tal van kerken die in iedere stad te vinden zijn. Het bijzondere aan de Minho Portugal is echter dat het allemaal erg goed behouden is gebleven. Waar er in andere grote steden vaak plaats is gemaakt voor modernisering en veel dingen zijn afgebroken zie je juist hier dat er met veel respect is omgegaan met de geschiedenis van de regio. Je ziet dan ook dat niet alleen de kerken maar ook de historische panden erg goed bewaard zijn, en vaak ook opgeknapt en behouden worden. Minho is dan ook een perfecte combinatie van moderne voorzieningen en cultureel behouden gebouwen.

Mijn geweldige reiservaring in Minho Portugal
Bom Jesus do Monte, net buiten de stad Braga - bron: pxhere

Wateractiviteiten Minho

Minho is bij watersporters bekend als het paradijs van Portugal. Omdat het aan de Atlantische Oceaan ligt heeft het altijd goede water omstandigheden, en dankzij het fijne klimaat van Minho kan je hier ook nog eens heel lang watersporten. Waveboarders, windsurfers en meer komen hier samen om van het water en het weer te genieten. Niet alleen leuk voor professionals, maar dankzij de vele lessen die worden gegeven ook erg leuk voor ons amateurs.

Mijn geweldige reiservaring in Minho Portugal
Zonsondergang bij de Atlantische Oceaan - bron: pxhere

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.