Safari in Kenia - Masai Mara National Reserve
Kenia

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Must-see bestemmingen tijdens een safari in Kenia

Kenia is wereldwijd bekend als een fantastische plek voor safari’s, vanwege de prachtige natuur. Het land heeft veel te bieden, zoals de spectaculaire migratie van wildebeesten in de Masai Mara en de indrukwekkende zwermen roze flamingo’s bij het Nakurumeer. Je kunt er ook kennismaken met de Maasai en Samburu stammen en de legendarische olifantenkuddes in Amboseli. Met zoveel nationale parken en reservaten is een safari in Kenia bij Safariinafrica dé uitkomst voor avontuurlijke reizigers die willen genieten van het adembenemende landschap en de overvloedige wilde dieren van het land.

Safari in Kenia - Masai Mara National Reserve
Miljoenen wildebeesten steken de Mara-rivier over - Bron: Photos By Beks via Unsplash

Masai Mara National Reserve

Het Masai Mara National Reserve in Kenia is een geweldige plek voor safari liefhebbers. Het ligt in het zuidwesten van Kenia en grenst aan het Serengeti National Park in Tanzania. In het Masai Mara-gebied vind je prachtige savannelandschappen en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Je kunt er grote katten, zoals leeuwen en luipaarden, zien, evenals grote zoogdieren zoals olifanten, neushoorns en buffels. Maar het meest indrukwekkende is de migratie van wildebeesten. Elk jaar tussen juli en oktober steken miljoenen wildebeesten de Mara-rivier over vanuit Tanzania op zoek naar voedsel en water. Dit spektakel moet je zeker eens in je leven meemaken als je van safari’s houdt.

Safari in Kenia - Lake Nakuru National Park
Sierlijke flamingo's - Bron: Bibhash (Polygon.Cafe) Banerjee via Unsplash

Lake Nakuru National Park

Het Lake Nakuru National Park ligt op een paar uur rijden van Nairobi in Nakuru. Het park is bekend om de grote aantallen roze flamingo’s die bij het meer te vinden zijn, maar er zijn ook veel andere vogelsoorten om van te genieten. Je hebt er prachtig uitzicht op de Rift Valley-escarpment, het uitgestrekte Lake Nakuru en een savannelandschap met mooie Euphorbia bomen. In het park vind je ook bedreigde neushoorns, giraffen en andere dieren, zoals leeuwen, luipaarden en impala’s. Het Lake Nakuru National Park is een geweldige plek om vogels te kijken, wilde dieren te spotten en van de natuur te genieten. Er zijn ook comfortabele kampeerplekken en lodges waar je kunt verblijven en lekker eten tijdens je safari-avontuur.

Safari in Kenia - Samburu National Reserve
Olifanten in het Samnuru National Reserve - Bron: Photos By Beks via Unsplash

Samburu National Reserve

Het Samburu National Reserve is een unieke en minder bekende safari bestemming in het droge noorden van Kenia. Het reservaat ligt aan de oevers van de rivier de Ewaso Ng’iro en herbergt enkele zeldzame diersoorten, waaronder de “Samburu Five” – Somali-Struisvogel, Grévy-zebra, Geringde Giraffe, Gerenoek en Beisa Oryx. Met meer dan 450 vogelsoorten en de aanwezigheid van de vriendelijke Samburu-bevolking, biedt Samburu een unieke combinatie van wilde dieren, vogels kijken, culturele ontmoetingen en avontuurlijke activiteiten zoals kamelentochten.

Safari in Kenia - Mount Kenya National Park
Oryxen met de Mount Kenya op de achtergrond - Bron: David Clode via Unsplash

Mount Kenya National Park

Het Mount Kenya National Park, gelegen op de hoogste berg van Kenia en de op één na hoogste van Afrika, biedt een spectaculair uitzicht op de berg en een weelderig landschap met bamboebossen en Afrikaans palissanderbos. Het park is de thuisbasis van diverse wilde dieren, waaronder olifanten, luipaarden, duikers, elanden, waterbokken en reuzenboszwijnen. Bovendien kunnen vogelliefhebbers genieten van meer dan 130 vogelsoorten. Een bezoek aan het Mount Kenya National Park biedt de mogelijkheid om te wandelen, te genieten van de natuur, gamedrives te maken en vogels te spotten. Met deze 4 bestemming wordt jouw trip naar Kenia echt onvergetelijk!

Plan je reis naar Kenia

  • Nairobi is een goed beginpunt van je reis naar Kenia. Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Nairobi vliegen. Vergelijk wel de prijzen met een tussenstop. Vaak zijn deze vluchten een stuk goedkoper. Ook loont het zich om eens naar vliegtickets te kijken vanaf Düsseldorf. Kijk hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Kenia.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.