Catarata del Toro

Catarata del Toro is een prive-reservaat van 100 hectare. Het is gelegen in het centrum van Costa Ria tussen Parque Nacional Juan Blanco en Volcán Poás in. Door de ligging van dit gebied krijgt men het gevoel van ‘verloren jungle’. De vallei waarin de Catarata del Toro is gelegen bevat ongerepte natuur, veel bos en bergen. Sinds 2005 is het gebied eigendom van een Nederlands / Costa Ricaans echtpaar.

Grootste attractie is de waterval van het gebied. Deze waterval is de grootste van heel Costa Rica en bezoekers kunnen tot aan de voet van de waterval komen. Hiervoor dien je de paden te bewandelen, welke je op eigen gelegenheid kunt doen. Via een een goed begaanbaar pad en aangelegde trappen kom je in een vulkanische krater met prachtige uitzichtpunten op de waterval. Een wandeling naar de voet van de waterval duurt ongeveer een uur.

Tijdens de wandeling kun je tevens genieten van een verscheidenheid aan vogels en vlinders. Wanneer je in de tuin of op het terras van de accommodatie zit, kun je genieten van voorbij vliegende kolibries.

Plan je reis naar Costa Rica

Boek een hotel in Bajos del Toro

Booking.com