Parque Nacional Braulio Carrillo - Costa Rica
Parque Nacional Braulio Carrillo Costa Rica

Reistips voor Parque Nacional Braulio Carrillo

In de Centrale Hoogvlakte van Costa Rica is het Parque Nacional Braulio Carrillo te vinden. Dit park heeft een omvang van maar liefst 47.000 hectare en kent diverse verschillende leefomgevingen waar een gevarieerde flora en fauna kunnen worden waargenomen.

Het park is in 1978 opgericht om de ecologie van de omgeving te beschermen. Ruige hoge bergen domineren het gebied dat verder bestaat uit oerbossen, nevelwouden, rivieren, watervallen en twee inactieve vulkanen. Het hoogste punt van het park is de Volcán Brava met 2906 meter hoogte. Hier leven meer dan 500 verschillende vogelsoorten, 135 dieren en groeien zo’n 6000 verschillende planten en bomen. Het Parque Nacional Braulio Carrillo is het leefgebied van onder meer de quetzal, toekan, guans, arend, jaguar, tapir en apen. Tevens leeft hier met de Bushmaster ook de giftigste slang van Midden- en Zuid-Amerika.

Het gebied wordt doorkruist door een drukke snelweg, maar is hierdoor eenvoudig bereikbaar. Druk is het niet in het park, waardoor je in alle rust kunt wandelen op één van de vele wandelpaden.

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Braulio Carrillo

Booking.com