Catedral de Nuestra Señora de la Candelaria

Aan het Parque Ignacio Agramonte staat ook de door Manuel Saldaña ontworpen Catedral de Nuestra Señora de la Candelaria. Deze kathedraal is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouwe van Candelaria, de schutspatroon van de stad. De kathedraal is in het begin van de 18e eeuw gebouwd. In 1777 werd een klokkentoren toegevoegd, die een maand na de voltooiing echter instortte. Sindsdien is de kerk enkele malen verbouwd. Zijn huidige voorkomen stamt uit 1864. De monumentale façade wordt bekroond door een fronton en een klokkentoren met daarbovenop een Christusbeeld.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Camagüey

Booking.com