Iglesia de la Merced

Deze Iglesia de la Merced stamt uit 1601 maar is tussen 1748 en 1756 herbouwd en heeft nu een barokgevel met een centrale klokkentoren. Binnen zijn bijzondere muurschilderingen te zien. Ook het koor en de catacomben zijn interessant, maar het belangrijkste is het Heilig Graf met een 18e eeuws Christusbeeld van de Mexicaan Juan Benítez Alfonso, gegoten uit 23000 zilveren munten die met collectes bijeen zijn gebracht door Manuel Agüero. Deze inwoner werd na de dood van zijn vrouw in 1726 monnik en wijdde zich aan het herstel van de kerk.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Camagüey

Booking.com