Parque Ignacio Agramonte

Op het voormalige Plaza de Armas staat een groot ruiterstandbeeld van de Cubaanse onafhankelijkheidsstrijder Agramonte. Dit beeld werd gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Salvatore Boemi en in 1912 onthuld door Amalia Simoni, de vrouw van Agramontes. Op de vier hoeken van dit plein staan koningspalmen, geplant ter nagedachtenis aan een groep nationalisten die hier op 24 februari 1851 ter dood zijn gebracht. De palmbomen zijn symbolische monumenten voor de rebellen, omdat destijds de Spanjaarden de bouw van echte monumenten nooit hadden toegestaan.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Camagüey

Booking.com