Teatro Tomás Terry

Het theater werd in 1886-1889 gebouwd als voortvloeisel uit het testament van Tomás Terry Adams, een gewetenloze suikerfabrikant die rijk was geworden van de slavenhandel en het tot burgemeester had geschopt. Grootheden als Enrico Caruso en Sarah Bernhardt traden er aan het begin van de 20e eeuw op. Het theater is door Lino Sánchez Mármol in Italiaanse stijl ontworpen. Het heeft een U-vormige zaal met een groot balkon en een enorm fresco door Camilo Salaya, een Filippijn-Spaanse schilder die aan het eind van de 19e eeuw in Cuba was komen wonen. De gevel aan het Parque Central heeft vijf bogen, één voor elke ingang.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Cienfuegos

Booking.com