Capitolio

Het Capitolio in Havana heeft een grote symbolische waarde en verenigt classicistische elegantie met artdeco-elementen. Het Capitool in Washington D.C. diende als voorbeeld, maar de Cubaanse versie is hoger. Het Capitolio werd ingehuldigd in 1929 door dictator Gerardo Machado. Vroeger lagen hier een botanische tuin en het eerste spoorwegstation van de hoofdstad. Hier speelden zich belangrijke hoofdstukken uit de Cubaanse geschiedenis af: in 1933 nam de politie hier de menigte die demonstreerde tegen Machado onder vuur. Tot 1959 was het Capitolio de zetel van de regering. Het Ministerie van Wetenschap, Technologie en Milieu is er tegenwoordig in gevestigd, maar de regeringsvertrekken en de bibliotheek zijn toegankelijk voor publiek. De koepel, met een hoogte van 92 meter is het hoogste punt van Havana. Andere sterattracties van het capitolio zijn de Salón de los Pasos Perdidos met marmeren vloeren en vergulde lampen en een kopie van een 25-karaats diamant in nde vloer onder de koepel. Deze diamant behoorde toe aan de laatste tsaar van Rusland en werd verkocht aan Cuba door een Turkse juwelier. Na een roof werd deze terugbezorgd aan de president.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Havana

Booking.com