Castillo de la Real Fuerza

Dit fort werd in 1558-1577 gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten na een aanval van de Franse boekanier Jacques de Sores in 1555, waarbij het oude fort werd weggevaagd en Havana in puinhopen achterbleef. Maar ondanks de gracht en de dikke muren bleek al spoedig ontoereikend vanwege de weinig gunstige strategische ligging diep in de baai. Gouverneurs, commandanten en leiders namen er hun intrek in en het werd gebruikt om de Amerikaanse schatten op te slaan die wachtten op verzending naar Spanje. In 1634 werd een windvaan op de uitkijktoren geplaatst, die zou uitgroeien tot symbool van Havana. Dit symbool heet de La Giraldilla. De vaan die er nu staat is een kopie, maar de originele is te zien in het Museo de la Ciudad. Tegenwoordig is in het fort een museum gevestigd; het Museo Nacional de la Cerámica Cubana, met een verzameling keramiek, beeldhouwwerk, mozaïeken en beschilderde panelen van moderne en hedendaagse Cubaanse kunst.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Havana

Booking.com