Castillo del Morro

In opdracht van gouverneur Juan de Texeda begon de militair architect Giovanni Battista Antonelli in 1589 aan de bouw van dit fort. Het was de bedoeling dat vanaf het ‘Castillo de los Tres Reyes del Morro’ geen enkele naderende vijand, zoals piraten, ongezien bleef. Schatten uit de Nieuwe Wereld werden hier op grote schaal tijdelijk opgeslagen wanneer schepen op weg naar Spanje de haven aandeden. Hierdoor was een goede verdediging noodzakelijk. De oorspronkelijke vuurtoren op het ‘Morillo’, de top van de heuvel, werd meermalen herbouwd. De vuurtoren die er nu staat, werd in 1845 gebouwd in opdracht van generaal Leopoldo O’Donnell. De vuurtoren heeft nog een oude vuurtorenlamp die tot 30 kilometer ver schijnt. Het Castillo del Morro is toegankelijk voor publiek. Veel toeristen en bezoekers komen naar het fort om te genieten van het uitzicht.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Havana

Booking.com