Hotel Inglaterra

Hoewel de stijl van de hotel aanleunt tegen de 19e eeuwse classicistische bouw in Havana, is hij van christelijk-islamitische stijl. De okergele, groene en goudkleurige tegels komen uit Sevilla en de mozaïeken en de houten plafonds zijn geïnspireerd op Moors inlegwerk. Op een van de zuilen in het salon-café is de Arabische tekst ‘Alleen Allah overwint’ te lezen. Het hotel stamt uit 1875, toen een klein hotel fuseerde met de nachtclub La Louvre. Hier kwamen vroeger liberalen van Havana bijeen en het was hier dat de jonge José Martí de afscheiding van Spanje propageerde. Generaal Antonio Maceo, de held uit de onafhankelijkheidsoorlogen, smeedde hier zijn plannen voor de opstand. Veel beroemde gasten verbleven in het hotel.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Havana

Booking.com