José Marti-monument

De bouw aan dit monument in het midden van de Plaza de la Revolución begin in 1953. Dit was honderd jaar na de geboorte van de nationale held José Martí. Het monument werd voltooid in 1959. De 109 meter hoge toren werd opgetrokken uit het grijze marmer dat op het Isla de la Juventud wordt gedolven. De toren is gebouwd in de vorm van een vijfpuntige ster.  Een lift gaat naar de top van de toren, die in werkelijkheid tot 139 meter hoogte reikt. Op heldere dagen kun je vanaf het hoogste punt van Havana uitkijken over de gehele stad. Binnen zijn tevens portretten en manuscripten van Martí te bekijken. Aan de voet vindt je José Martí, gezeten in een peinzende houding. Het 18 meter hoge beeld is van wit marmer en omgeven door zes halve zuilen.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Havana

Booking.com