Malecón

De Malecón is de plek die Havana vertegenwoordigd en toeristen en de lokale bewoners aantrekt. Deze strandpromenade slingert zich 7 kilometer langs de historische wijken van de stad, van het koloniale centrum tot aan de wolkenkrabbers van de wijk Vedado. Langs de drukke boulevard staan veel historische en charmante gebouwen waarvan de pasteltinten zijn verbleekt door de zon zout. Op stormachtige dagen breken de golven op de rotsen en stuiven over de muur op straat. Tegen zonsondergang hangt er een magische sfeer op de Malecón, wanneer het licht op de gebouwen valt. Mensen komen hier graag bij elkaar. Voor hen betekent de Malecón traditie en religie.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Havana

Booking.com