Paseo del Prado

De boulevard van Havana is de plaats waar de plaatselijke bevolking zowel overdag als ’s avonds graag een wandeling of een praatje maakt in de schaduw van de bomen. De markier de la Torre liet de Paseo in 1772 aanleggen voorbij de stadsmuren. Al spoedig kwamen de stadse aristocraten er koetsritjes maken. Langs de laan stonden op vijf plaatsen orkestjes opgesteld voor hun vertier. Na de nieuwe bestrating in de 19e eeuw werd de Paseo gebruikt voor militaire parades en carnavalsoptochten. In 1927 herschiep de Franse architect Forestier de boulevard tot wat het nu is; een brede laan, opgeluisterd met bronzen leeuwen en marmeren bankjes.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Havana

Booking.com