Plaza de la Catedral

Met de overheersende kerk is de Plaza de la Catedral een van de karakteristieke pleinen van Habana Vieja. In 1592 bereikte het Zanja Real, het eerste aquaduct van de stad (en het eerste Spaanse aquaduct in de Nieuwe wereld), het plein; een 16e eeuwse plaquette geeft de plaats weer aan waar het zich bevond. Het water werd aangevoerd uit de 11 kilometer verderop gelegen Almerndares en moest de schepen bevoorraden die de haven aandeden, maar ook de plaatselijke bevolking. In de 18e eeuw verrezen de aristocratische gebouwen die er nog steeds staan en de kathedraal. Plaza de la Catedral is een verplichte stop voor wie het centrum van Havana bezoekt. Vrouwen in kleurige koloniale kostuums voorspellen de toekomst, terwijl mannen in chique pakken muziek maken en dansen. Enkele belangrijke rondom de Plaza de la Catedral zijn uiteraard de Catedral de San Cristóbal, het Palacio del Conde Lombillo, het Museo de Arte Colonial, het Palacio de los Marquesas de Aguas Claras en het Seminario de San Carlos y San Ambrosio.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Havana

Booking.com