Plaza de la Revolución

Sinds 1959 is de Plaza de la Revolución het politieke, bestuurlijke en culturele hart van Cuba. Het plein werd aangelegd onder het regime van Batista in 1952 en de meeste gebouwen die er staan stammen nog uit deze tijd. Oorspronkelijk heette het Plaza Civica, maar zoals zoveel plaatsen in de stad kreeg het na de overwinning van Fidel Castro in 1959 een nieuwe naam. Hoewel het  geen opvallende architectuur of bijzonder ontwerp heeft, is het interessant om een kijke te nemen vanwege de historische en symbolische waarde. Hier werden de eerste massabijeenkomsten gehouden na afloop van de Revolutie en vonden er feestelijkheden plaats ter ere van de alfabetiseringscampagne van 1961. Na 1959 trokken de militaire parades en vieringen hier vaak meer dan een miljoen mensen. Bij bijeenkomsten ziet het er nog steeds zwart van de mensen en nemen de sprekers hun vaste naast het beeld van José Martí aan de voet van de obelisk. Op 25 januari 1988 droeg Paus Johannes Paulus II op dit podium de mis op voor de duizenden verzamelde Cubaanse gelovigen.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Havana

Booking.com