Glorieta Morisca - Manzanillo - Cuba
Manzanillo Cuba

Reistips voor Manzanillo

Aan de Caribische Guacanayabo-baai ligt het charmante plaatsje Manzanillo. De plaats werd in 1784 gesticht als Puerto Real, een vissersdorpje, en beleefde in de tweede helft van de 19e eeuw een grote economische bloei dankzij de suiker- en slavenhandel. De daden van Fidel Castro’s rebellen in de nabijgelegen Sierra Maestra leven hier nog voort, met name die van Castro’s assistente Celia Sánchez, die in deze contreien belangrijke achterhoedegevechten heeft geleverd. In de stad stad een monument voor haar. Doordat Manzanillo nauwelijks faciliteiten heeft voor toeristen en er een handjevol particuliere huisjes zijn waar toeristen kunnen slapen, wordt dit plaatsje nauwelijks bezocht.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Manzanillo

Booking.com