Cuevas de Bellamar

Buiten het centrum van Matanzas zijn de fascinerende Bellamar-grotten te bezichtigen. De grotten werden in 1861 per toeval ontdekt door een slaaf die het terrein onderzocht op aanwezigheid van water. Tot dusver is alleen de eerste 3 kilometer van het uitgebreide grottenstelsel onderzocht. Volgens experts herbergen ze nog vele verrassingen. Onder leiding van een deskundige gids kunnen toeristen de eerste 1,5 kilometer bezoeken. Dit stuk omvat grotten en gangen bedekt met bergkristalformaties. Er heerst een constante temperatuur van 26 Graden en er sijpelt voortdurend water langs de wanden. De rondleiding, die dagelijks gevoerd wordt, leidt tot 26 meter onder de zeespiegel. Er zijn fossielen van zeedieren te zien die 26 miljoen gaan zijn overleden.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Matanzas

Booking.com