Playa las Coloradas

Op 2 december 1956 landde de Granma met 82 rebellen aan boord op dit stuk strand. Onder hen Fidel Castro en Che Guevara. Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat de rebellen hier aankwamen, maar door een navigatiefout kwam het jacht aan bij het strand van Playa las Coloradas. De rebellen werden verrast door de troepen van Batista en slechts enkelen wisten te ontsnappen naar de Sierra Maestra. Hier bereidden de rebellen hun guerrilla-oorlog voor. Hoewel het rebellenleger vrouwen, boeren, studenten en deserteerde soldaten bevatte, wisten ze na twee jaar de troepen van Batista te verslaan.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel bij Parque Nacional Desembarco del Granma

Booking.com