Iglesia Parroquial Mayor del Espríritu Santo

Met geld dat verstrekt was door Don Ignacio de Valdivia, de burgemeester, werd in 1680 de stenen Iglesia Parroquial Mayor del Espríritu Santo van Sancti Spíritus gebouwd. Hij verrees op de plaats van een eerdere 16e eeuwse houten kerk die door piraten was verwoest. Het is een van de oudste kerken van Cuba. Het robuuste bouwwerk doet denken aan de parochiekerken van Andalusië. Het bewerkte plafond is nog intact. De 30 meter hoge klokkentoren met drie verdiepingen werd in de 18e eeuw toegevoegd. De 19e eeuwse Cristo de la Humildad y la Paciencia-kapel naast de kerk is getooid met een mooie halfkoepel.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Sancti Spíritus

Booking.com