Monument Comandante Ernesto Che Guevara

Met een enorm monument wordt op de Plaza de la Revolución de Slag van Santa Clara herdacht. Het is door de beeldhouwer José Delarra en architect Jorge Cao Campos ontworpen en werd op 28 december 1988 onthuld. Het complex bevat een museum en het mausoleum van Che Guevara. Het monument wordt gedomineerd door een indrukwekkend, groot bronzen beeld van Che Guevara, met zijn arm in het gips die hij had gebroken tijdens de gevechten. Hieronder laat een bas-reliëf taferelen zien uit de strijd, voorzien met de historische woorden die Che schreef in zijn afscheidsbrief toen hij naar Bolivia vertrok. Onder het monument bevindt zich het museum met persoonlijke bezittingen van Che en een chronologisch overzicht van zijn leven. Het geeft een duidelijk beeld van de ontwikkeling van zijn revolutionaire ideeën. Van zijn bezittingen zijn een pistoolholster, zijn uniform, zijn horloge, pijp, de veldfles waaruit hij mate-thee dronk, zijn baret, jack, veldkijker, fototoestel, radio en telefoon die hij gebruikte tijdens de gevechten in Santa Clara te zien. Het recentste bouwwerk is het mausoleum met de resten van Ernesto Che Guevara, die dertig jaar na zijn dood in Bolivia zijn gevonden en in juli 1997 naar Cuba zijn overgebracht. De graftombe ziet eruit als een grot en omvat een reeks nissen met beenderurnen. In het midden brandt de eeuwige vlam. Elke dag komen Cubanen hier hun helden een eer bewijzen.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Santa Clara

Booking.com