Parque Leoncio Vidal

In de hart van de stad Santa Clara ligt het fraaie plein Parque Leoncio Vidal. Het plein heeft zijn oorspronkelijke sfeer van 1925 weten te behouden met de bloemenperken, smeedijzeren bankjes en ouderwetse lantaarns. De obelisk die er staat is in opdracht van de rijke erfgename Martha Abreu de Estévez opgericht ter ere van de twee priesters, Juan de Conyedo en Hurtado de Mendoza. Deze vrouw financierde ook de bouw van het Teatro de la Caridad, de eerste vier openbare badhuizen van Santa Clara, de sterrenwacht, de elektriciteitscentrale, een ziekenhuis en een brandweerkazerne. Op het plein staat ook een buste van Leonicio Vidal, een kolonel in het nationale onafhankelijkheidsleger die in 1896 op in Parque Leonicio Vidal sneuvelde. Ook is er een fontein en een beeld genaamd Niño de la Bota (kind op laarzen). Tot 1894 was het plein verboden voor kleurlingen.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Santa Clara

Booking.com