Teatro de la Caridad

Het Teatro de la Caridad werd in opdracht van erfgename Martha Abreu de Estévez gefinancierd. Bouwkundige Herminio Leiva y Aguilera ontwierp het theater en het werd in 1895 voor het eerst in gebruik genomen. Het theater bood extra faciliteiten zoals een kapperszaak, balzaal, speelzaal, café en restaurant. Men wilde extra inkomsten verwerven voor de armere mensen van Santa Clara. Vandaar dat het ook de naam heeft gekregen van ‘liefdadigheidstheater’. Achter de gevel schuilt een prachtig interieur schuil. Het mooiste zijn de fresco’s van het plafond. Deze zijn gemaakt door de Spaans-Filipijnse schilder Camilo Salaya.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Santa Clara

Booking.com