Tren Blindado-monument

Op 28 december 1958 slaagde Che Guevara erin met 300 man de stad te veroveren, die door 3000 soldaten van Batista werd verdedigd. De daaropvolgende dag bracht Guevara de dictator opnieuw een nederlaag toe door een gepantserde trein te laten ontsporen. Hierin zaten 408 soldaten en allerlei wapens die naar het oosten van Cuba vervoerd moesten worden om de opmars van de rebellen tegen te gaan. Ter herdenking van deze gebeurtenis schiep de Cubaanse beeldhouwer José Delarra een museum en een monument op de plaats waar de trein is ontspoord, namelijk op de spoorlijn naar Remedios in het noordoostelijke deel van Santa Clara. Met behulp van originele elementen, zoals vier wagons van de gepantserde trein, militaire plattegronden en kaarten, foto’s en wapens wordt een goede impressie van de gebeurtenis geschetst.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Santa Clara

Booking.com