Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad

Deze sobere kerk werd in 1892 voltooid. Het heeft een neoklassieke gevel en staat boven aan de oplopende Plaza Mayor. Het vierbeukige interieur herbergt een mooi neogotische altaar, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouwe van Barmhartigheid, met een schilderij van de Cubaan Antonio Herr tegen de achtergrond. De grootste attractie van deze kerk is echter een 18e eeuwse houten beeld, afkomstig uit Spanje, de Señor de la Vera Cruz, waaraan een curieus verhaal verbonden is. Het beeld was gemaakt voor een kerk in Vera Cruz te Mexico, en vertrok in 1731 uit de haven uit Barcelona, maar tot driemaal toe werd het schip met een krachtige wind naar de havenplaats Casilda gedreven. Deze stad lag 6 kilometer af van Trinidad. Terwijl hij zich opmaakte om voor de vierde keer te proberen Mexico te bereiken, besloot de kapitein van het schip een deel van de lading achter te laten, waaronder de grote kist die het Christusbeeld bevatte. De plaatselijke bevolking beschouwde dit als een teken uit de hemel en de Señor de la Vera Cruz werd vanaf dat moment vurig aanbeden. De processie op Witte Donderdag, die in 1959 werd afgeschaft en in 1997 in ere werd hersteld, is aan dit beeld gewijd.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Trinidad

Booking.com