Iglesia y Convento de San Francisco

De mooie kerk Iglesia y Convento de San Francisco is in 1813 door de franciscaner monniken gebouwd, maar werd in 1848 van hen afgenomen om dienst te doen als parochiekerk. In 1895 werd het klooster verbouwd tot een kazerne voor het Spaanse leger. Vervolgens bleken in 1920 het klooster en een deel van de kerk rijp voor de sloop. Allen de klokkentoren bleef staan, samen met enkele aangrenzende gebouwen. Deze werden als school gebruikt tot het complex in 1823 de zetel werd van het Museo de la Lucha contra Bandidos. Met documenten, foto’s en allerhande voorwerpen geeft het museum een beeld van de strijd tegen de bandieten, de contrarevolutionairen die na 1959 naar de Sierre del Escambray vluchtten. In de kloostergang van het voormalige klooster staan nog enkele tanks.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Trinidad

Booking.com