Museo de Arquitectura Colonial

Het 18e eeuwse herenhuis van de familie Sánchez Iznaga, waarin het Museum voor de Koloniale Architectuur is ondergebracht, is uitgerust met een fraaie porticus met slanke zuilen, een smeedijzeren balustrade en houten balken, Het gebouw bestond oorspronkelijk uit twee afzonderlijke huizen. Deze waren beide eigendom van de suikermagnaat Saturnino Sánchez Iznaga. Deze zijn in de 19e eeuw samengevoegd. Het museum, het enige in zijn soort op heel Cuba, behandelt de verschillende bouwkundige elementen die in Trinidad te zien zijn en illustreren de bouwtechnieken uit de koloniale periode. Er zijn diverse sloten, deurkrukken, deuren, scharnieren, ramen en traliewerk te zien.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Trinidad

Booking.com