Plaza de los Siete Templos

De Plaza de los Siete Templos is vernoemd naar de zeven kleine tempels die hier nog niet zo lang geleden opgegraven zijn. Ze liggen ten zuiden van Templo III en ten westen van de Zuidelijke Akropolis. Het plein heeft een oppervlakte van ongeveer 25.000 vierkante meter.

Het plein werd in 1963 onderzocht door Patrick Culbert van de University of Pennsylvania. De vroegste menselijke sporen die op het plein zijn aangetroffen worden gedateerd rond 650 voor Christus. Ook de eerste bouwwerken moeten uit deze periode stammen. De belangrijkste opgravingen werden in 1983 gedaan onder leiding van Vilma Fialko. Hierbij werden de zeven tempels aan de oostzijde van het plein opgegraven. Pas in 2004 werd er door het Ministerie van Cultuur en Sport van Guatemala gestart met het onderzoeken en herstellen van de gebouwen. Men vermoed dat het Plaza de los Siete Templos oorspronkelijk bedoeld was voor balspelen, iets wat zeer belangrijk was in de Maya-wereld. Volgens analyse van aardewerk dat gevonden is op het plein, vermoed men dat het plein gebouwd of gerenoveerd is door Yik’in Chan Ka’wil.

Het centrale plein is de binnenplaats van dit complex en wordt omsloten door de andere gebouwen. Wat opvalt is dat er geen piramides op de tempels te vinden zijn, iets wat bijvoorbeeld ook het geval is bij de Teotihuacán in Mexico. Het is uniek dat er zoveel tempels en speelvelden dicht bij elkaar gelegen zijn. Het geeft aan hoe groot Tikal moet zijn geweest destijds.

Land

Guatemala

Stad

Tikal

Plan je activiteiten

Leuke activiteiten

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Reisgidsen

Lonely Planet

Plan je reis naar Guatemala

Boek een hotel in Tikal

Booking.com