Activiteiten in Egypte
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Onze top 5 avontuurlijke activiteiten in Egypte

Tijdens het oriënteren voor een vakantie zie je ook Egypte voorbijkomen. Egypte? Je zult al gauw denken aan farao’s, piramides en kilometers aan woestijn. Niet zo gek, want dat is waar het land voor een deel om bekend staat. Maar wist je dat Egypte je zoveel meer heeft te bieden? Zo kun je er zandboarden, kameelrijden en een prachtige duik maken. Of natuurlijk genieten van de prachtige geschiedenis!

Egypte is meer dan een uitgestrekte woestijn

Oké, om eerlijk te zijn… piramides en woestijn zijn het eerste wat je ziet als je Egypte via Google op zoekt. Maar we beloven je dat Egypte ook genoeg avontuurlijke activiteiten te bieden heeft. In dit blog zetten we de vijf meest avontuurlijke activiteiten in Egypte voor je op een rijtje.

Activiteiten in Egypte
Zandboarden in de woestijn van Egypte

Activiteit 1: zandboarden door de woestijn

In een warm land als Egypte denk je hoogstwaarschijnlijk niet snel aan wintersport en al helemaal niet aan skiën en snowboarden. Helaas voor de wintersportliefhebbers. Maar daar hebben ze in Egypte een antwoord op: zandboarden. Ruil je snowboard in voor een houten plank en surf op de zandduinen in de Sahara tot de hellingen van het Sinaï-schiereiland bij Sharm El-Sheik.

Activiteiten in Egypte
Ga skiën op het helderblauwe water

Activiteit 2: skiën op helderblauw water

Is alleen zandboarden niet genoeg voor jou als wintersporter in hart en nieren? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ga er een dag op uit, haal je ski’s tevoorschijn en neem een kijkje in het Sliders Cable Park. In dit gloednieuwe pand kun je onwijs veel plezier maken met ski’s, maar dan op het water. Neem je eerst een paar lessen? Reserveer dan de wakeboard sessies. Of show gewoon direct je waterski-skills. Veel plezier!

Activiteit 3: snorkelen in Hurghada

Een must-do tijdens je vakantie in Egypte is toch wel de onderwaterwereld leren kennen door te gaan snorkelen in Hurghada. Breng een bezoekje aan het betoverende National Park van Giftun-eiland. Snorkel bij prachtige koraalriffen in de Rode Zee met vele mooie vissen, zwem tussen dolfijnen en doe mee met geweldige, maar vooral spannende watersporten. Pak je snorkelset, zet je GoPro aan en… actie!

Activiteit 4: quad rijden en kameel rijden in de Woestijn

Maak je sightseeing-avontuur in Egypte compleet door quad te rijden in de woestijn. Ontdek de meest spectaculaire piramides en de prachtige grote sfinx. Is een quad te gewoontjes voor jou? Ruil deze dan in voor een kamelensafari en ontdek de woestijn vanaf een kameel!

Activiteit 5: maak een zeiltocht over de Rode Zee

De laatste activiteit, maar zeker niet de minste. Naast duiken, snorkelen en het ontdekken van de onderwaterwereld is het ook zeker een must om een zeiltocht te maken over de Rode Zee. Start in Hurghada en zeil helemaal naar Orange Bay. Ontdek het Caribische eiland en maak herinneringen die je niet snel zult vergeten.

Activiteiten in Egypte
Welke activiteiten in Egypte wil jij beleven?

Beleef zelf avontuurlijke activiteiten in Egypte

Enthousiast geworden na het lezen van onze blog? Dat snappen we maar al te goed! Neem snel een kijkje tussen de aanbiedingen via FTI last-minutes Egypte en kijk of er wat voor je tussen zit. Veel plezier tijdens je avontuurlijke activiteiten in Egypte!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Plan je reis naar Egypte

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.