Bucketlist

Op mijn wishlist: Jaguar and big mammal tour in Kaa Iya National Park

Zoals iedere reisliefhebber heb ik ook een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land, stad of bestemming van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar de Jaguar and big mammal tour in Kaa Iya National Park te Bolivia.

Op dit moment ben ik me aan het oriënteren op een nieuwe reis. Zoals ik al schreef in mijn vorig blogbericht staat Bolivia heel hoog op mijn lijstje. Tijdens mijn zoektocht naar leuke bezienswaardigheden en tours in het land, bekeek ik eerst op YouTube enkele reisfilmpjes. Inspiratie opdoen en een beter beeld krijgen van een land en de mogelijkheden. De natuur, het landschap, de cultuur; eigenlijk was ik al direct verkocht. Na enkele filmpjes werd mij steeds duidelijker dat er ook volop dieren te zien zijn in Bolivia. En juist dat vind ik zeer interessant. Dus ik ben verder gaan zoeken; welke dieren zijn er en waar zijn ze te vinden. Zo stuitte ik op filmpjes van Nick’s Adventures Bolivia, waaronder een filmpje van een jaguar van heel dichtbij. Interessant, dus opzoeken op internet. Nick’s Adventures Bolivia blijkt vele tours aan te bieden in Bolivia. Salar de Uyuni, de Bolivian Pantanal tour, Noel Kempff Mercado… maar ook de Jaguar and big mammal tour in Kaa Iya National Park. Na het lezen van deze tour was ik verkocht. Hier moet ik heen!

Het blijkt geen gemakkelijke tour te zijn. Er worden vele kilometers afgelegd in een 4WD auto en er zal weinig worden slapen. Maar dan ben je wel in een gebied waar meer dan 1000 jaguars leven en laat Nick’s Adventures Bolivia het gebied erg goed te kennen. Ze hebben veel succes gehad met het spotten van jaguars en ook tapirs. Wanneer je het programma leest, lijkt het zelfs alsof je in Afrika op game drive zult gaan. Er worden iedere dag night walks of night drives gedaan, er worden cameravallen gecontroleerd en geactiveerd en je kan er sowieso zeker van zijn dat je vele dieren zult spotten. In het Kaa Iya National Park leven naast de jaguars en tapirs ook gordeldieren, poema’s, miereneters, apen, marters, agoeti’s en vele vogels. Naast de gids gaat ook een kok mee die nationaal en internationale gerechten zal klaarmaken alvorens je je zult opmaken voor de nightwalks.

Na het lezen van het programma heb ik direct contact gezocht met Nick en binnen enkele minuten kreeg ik al een reactie met uitleg over de tour en dat het dus geen gemakkelijke tour is. Ook had hij enkele foto’s meegestuurd van jaguars die hij had gespot en daarbij ook het kostenplaatje, waar ik helaas iets minder vrolijk van werd. Wanneer je Tripadvisor doorleest, lees je dat iedereen toch laaiend enthousiast is over Nick en de tours. Natuurlijk heb je geluk nodig om een jaguar te spotten, maar ergens heb ik het idee dat dit hét moment is. Wanneer Bolivia doorgaat, zullen we absoluut deze trip gaan boeken!

Op mijn wishlist: Jaguar and Big Mammal Tour in Kaa Iya National Park Bolivia
Een jaguar in het Kaa Iya National Park. ©Nick's Adventures Bolivia

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_56893b80d7cec_selected-products” products=”1001004007680768,1001004006829074,1001004007524233,9200000014074920,9200000038445223″ name=”kaa-iya-jaguar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Reisroutes

Carretera Austral reisroute

In 2018 maakte ik een geweldige rondreis door het zuiden van Patagonië. Nog altijd is dit één van mijn favoriete reizen die ik ooit heb gemaakt. Destijds eindigde ik deze reis in de regio Aysén...

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Bolivia

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Bolivia via Booking.com