Op mijn wishlist: Jaguar and Big Mammal Tour in Kaa Iya National Park Bolivia
Bolivia

Op mijn wishlist: Jaguar and big mammal tour in Kaa Iya National Park

Zoals iedere reisliefhebber heb ik ook een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land, stad of bestemming van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar de Jaguar and big mammal tour in Kaa Iya National Park te Bolivia.

Op dit moment ben ik me aan het oriënteren op een nieuwe reis. Zoals ik al schreef in mijn vorig blogbericht staat Bolivia heel hoog op mijn lijstje. Tijdens mijn zoektocht naar leuke bezienswaardigheden en tours in het land, bekeek ik eerst op YouTube enkele reisfilmpjes. Inspiratie opdoen en een beter beeld krijgen van een land en de mogelijkheden. De natuur, het landschap, de cultuur; eigenlijk was ik al direct verkocht. Na enkele filmpjes werd mij steeds duidelijker dat er ook volop dieren te zien zijn in Bolivia. En juist dat vind ik zeer interessant. Dus ik ben verder gaan zoeken; welke dieren zijn er en waar zijn ze te vinden. Zo stuitte ik op filmpjes van Nick’s Adventures Bolivia, waaronder een filmpje van een jaguar van heel dichtbij. Interessant, dus opzoeken op internet. Nick’s Adventures Bolivia blijkt vele tours aan te bieden in Bolivia. Salar de Uyuni, de Bolivian Pantanal tour, Noel Kempff Mercado… maar ook de Jaguar and big mammal tour in Kaa Iya National Park. Na het lezen van deze tour was ik verkocht. Hier moet ik heen!

Het blijkt geen gemakkelijke tour te zijn. Er worden vele kilometers afgelegd in een 4WD auto en er zal weinig worden slapen. Maar dan ben je wel in een gebied waar meer dan 1000 jaguars leven en laat Nick’s Adventures Bolivia het gebied erg goed te kennen. Ze hebben veel succes gehad met het spotten van jaguars en ook tapirs. Wanneer je het programma leest, lijkt het zelfs alsof je in Afrika op game drive zult gaan. Er worden iedere dag night walks of night drives gedaan, er worden cameravallen gecontroleerd en geactiveerd en je kan er sowieso zeker van zijn dat je vele dieren zult spotten. In het Kaa Iya National Park leven naast de jaguars en tapirs ook gordeldieren, poema’s, miereneters, apen, marters, agoeti’s en vele vogels. Naast de gids gaat ook een kok mee die nationaal en internationale gerechten zal klaarmaken alvorens je je zult opmaken voor de nightwalks.

Na het lezen van het programma heb ik direct contact gezocht met Nick en binnen enkele minuten kreeg ik al een reactie met uitleg over de tour en dat het dus geen gemakkelijke tour is. Ook had hij enkele foto’s meegestuurd van jaguars die hij had gespot en daarbij ook het kostenplaatje, waar ik helaas iets minder vrolijk van werd. Wanneer je Tripadvisor doorleest, lees je dat iedereen toch laaiend enthousiast is over Nick en de tours. Natuurlijk heb je geluk nodig om een jaguar te spotten, maar ergens heb ik het idee dat dit hét moment is. Wanneer Bolivia doorgaat, zullen we absoluut deze trip gaan boeken!

Op mijn wishlist: Jaguar and Big Mammal Tour in Kaa Iya National Park Bolivia
Een jaguar in het Kaa Iya National Park. ©Nick's Adventures Bolivia
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!