Bucketlist

Op mijn wishlist: Salto Ángel

Zoals iedere reisfan heb ook ik een wishlist. Op deze wishlist staan natuurlijk enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd en je wilt natuurlijk ook ergens naar uitkijken. Naast de verre landen, heb ik ook enkele steden of plekken in de buurt die ik graag zou willen bezoeken en waar wellicht sommigen van jullie nog geeneens hebben gehoord. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar Salto Ángel in Venezuela.

De hoogste vrij vallende waterval ter wereld is te vinden in Venezuela en draagt de naam Salto Ángel, in het inheems ook aangeduid als Kerepakupai merú. De waterval is maar liefst 16 keer zo hoog als de Niagara Falls. De waterval is gelegen in het oosten van Venezuela, in het Parque Nacional Canaima en vindt zijn oorsprong in een zijrivier van de Orinoco. Het water valt hier valt 979 meter vanaf de top van de Auyán Tepuy naar beneden en wordt opgevangen door een richel. Vervolgens volgt een tweede val van 172 meter in de ondoordringbare jungle van de duivelsvallei, Cañon del Diablo.

De waterval is niet bereikbaar via een pad. Per kano zul je stroomopwaarts moeten varen, je langs rotsen en stroomversnellingen heen werken en dan een uur klimmen naar een rotsige richel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de waterval. Gelukkig zijn er ook nog andere alternatieven om de waterval te bereiken; per vliegtuig en een hiketour of per helikopter. Maar de laatste optie is een dure aangelegenheid.

De naam dankt de waterval aan de Amerikaanse piloot en avonturier Jimmie Angel. Hij maakte in 1937 hier een noodlanding. Angel was overigens niet de eerste die de waterval ontdekte. De lokale indianen noemden de waterval Kerepakupai merú, ‘de waterval van de diepste plaats’. De indianen dachten dat er rond de top van de waterval geesten schuilden die slechte zielen stalen.

Het Parque Nacional Canaima is gelegen langs de grens van Brazilië en Guyana. Ongeveer 65% van het park is bedekt met tafelbergformaties. Hierdoor krijgt het park het unieke landschap van grote geologische betekenis. Er leven hier ruim 118 zoogdiersoorten, 550 vogels, 72 reptielen en 55 amfibieën. Sinds 1962 is het gebied uitgeroepen als nationaal park en in 1994 werd het toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

https://twitter.com/AmemosVenezuela/status/629768019254845440

Op mijn wishlist: Salto Ángel
Bron: Diego Delso [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Op mijn wishlist: Cuenca

Bucketlist

Op mijn wishlist: Cuenca

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze lijst staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar...

Wandelingen

Wandelen in Patagonië: Sendero Laguna El Cura

Als je denkt aan wandelingen in Patagonië, dan kom je al snel uit bij de W-Trek in Parque Nacional Torres del Paine en de trails rondom Mount Fitz Roy. Deze trails zijn wereldwijd bekend en mag je...

Bollenstreekroute

Foto van de maand

Foto van de Maand: April 2021

April was niet bepaald mijn maand en dan druk ik me nog zacht uit. Mijn hoofd stond er totaal niet naar om op pad te gaan. Dankzij steun van vrienden en familie heb ik toch mijn gedachten kunnen...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!