Bucketlist

Op mijn wishlist: Salto Ángel

Zoals iedere reisfan heb ook ik een wishlist. Op deze wishlist staan natuurlijk enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd en je wilt natuurlijk ook ergens naar uitkijken. Naast de verre landen, heb ik ook enkele steden of plekken in de buurt die ik graag zou willen bezoeken en waar wellicht sommigen van jullie nog geeneens hebben gehoord. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar Salto Ángel in Venezuela.

De hoogste vrij vallende waterval ter wereld is te vinden in Venezuela en draagt de naam Salto Ángel, in het inheems ook aangeduid als Kerepakupai merú. De waterval is maar liefst 16 keer zo hoog als de Niagara Falls. De waterval is gelegen in het oosten van Venezuela, in het Parque Nacional Canaima en vindt zijn oorsprong in een zijrivier van de Orinoco. Het water valt hier valt 979 meter vanaf de top van de Auyán Tepuy naar beneden en wordt opgevangen door een richel. Vervolgens volgt een tweede val van 172 meter in de ondoordringbare jungle van de duivelsvallei, Cañon del Diablo.

De waterval is niet bereikbaar via een pad. Per kano zul je stroomopwaarts moeten varen, je langs rotsen en stroomversnellingen heen werken en dan een uur klimmen naar een rotsige richel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de waterval. Gelukkig zijn er ook nog andere alternatieven om de waterval te bereiken; per vliegtuig en een hiketour of per helikopter. Maar de laatste optie is een dure aangelegenheid.

De naam dankt de waterval aan de Amerikaanse piloot en avonturier Jimmie Angel. Hij maakte in 1937 hier een noodlanding. Angel was overigens niet de eerste die de waterval ontdekte. De lokale indianen noemden de waterval Kerepakupai merú, ‘de waterval van de diepste plaats’. De indianen dachten dat er rond de top van de waterval geesten schuilden die slechte zielen stalen.

Het Parque Nacional Canaima is gelegen langs de grens van Brazilië en Guyana. Ongeveer 65% van het park is bedekt met tafelbergformaties. Hierdoor krijgt het park het unieke landschap van grote geologische betekenis. Er leven hier ruim 118 zoogdiersoorten, 550 vogels, 72 reptielen en 55 amfibieën. Sinds 1962 is het gebied uitgeroepen als nationaal park en in 1994 werd het toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

https://twitter.com/AmemosVenezuela/status/629768019254845440

Op mijn wishlist: Salto Ángel
Bron: Diego Delso [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Zo vermaak je je tijdens een lange fietstocht

Gastartikel

Zo vermaak je je tijdens een lange fietstocht

Als je een lange fietstocht voor de boeg hebt, is dat niet voor iedereen even leuk. Een fietsvakantie bijvoorbeeld is op zichzelf heel leuk, maar vind je het zelf heel saai om lang achter elkaar op...

Op reis met een E-Bike

Gastartikel

Op reis met een e-bike

Als liefhebber van reizen sta je altijd open voor nieuwe ervaringen. Dat betekent dus onder andere ook dat het je best leuk lijkt om eens een keer te kijken hoe het gaat als je met de fiets op...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!