Bucketlist

Op mijn wishlist: Torres del Paine

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar Torres del Paine National Park in Chili.

Een maand geleden reden we door het Potosí Department in Bolivia. Dit is de regio waar de zoutvlaktes, lagunes, vulkanen en prachtige landschappen te vinden zijn. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken tijdens deze tour. Wat een geweldige omgeving. Waar je ook keek, waar je ook heen reed, het was zo mooi en zo onwerkelijk. Af en toe moest ik echt in mijn ogen wrijven om te beseffen ik niet aan het dromen was. Deze tour heeft diepe indruk op me gemaakt.

Een tijdje terug had ik reeds een blogartikel geschreven over de Pamir Highway, die ik ook heel graag zou willen bezoeken. Dit gebied is wellicht iets minder schilderachtig en ruiger dan het gebied in Bolivia, maar nog steeds indrukwekkend. Een ander gebied dat ik heel graag zou willen bezoeken is het Torres del Paine National Park in Chili. Bekijk alleen al onderstaande foto’s.

https://www.instagram.com/p/BNMR-vLDiJv/?tagged=torresdelpaine

Dit nationaal park grenst aan Argentinië waar de bergen van de Andes samenkomen met het ruige Patagonië. Veel mensen zeggen zelfs dat dit nationale park het mooiste ter wereld is. Maar het is daarnaast ook één van de ruigste gebieden ter wereld. Er leven weinig mensen, toch zijn er volop wandelaars te vinden. Het gebied leent zich namelijk perfect voor hikes waarbij je kunt wandelen langs kraters, bergbruggen, over gletsjers en toendra. De uitzichten moeten hier fantastisch zijn als je alleen al Instagram afstruint. Één van de populairste wandeltochten is de ‘W’. Een parcours van 76 kilometer waarbij de route een soort W is. Klauter naar de voet van de Tres Torres en bekijk hier de zonsopgang. Wandel naar de Zapata-gletsjer of beklim de Lago Grey-gletsjer. Kortom, volop variatie en activiteiten.

Naast de overweldigende landschappen leven er in dit gebied veel dieren. Hieronder vallen onder andere de andescondor, andeshert, azaravos, chileense flamingo, maar ook de poema. Hoewel er behoorlijk wat poema’s leven in het gebied, moet je natuurlijk heel veel geluk hebben om ze te zien.

De beste tijd om het park te bezoeken is november tot april. Met name van oktober tot december staan veel bloemen in bloei. Van januari tot maart kan het behoorlijk druk zijn. Houd goed rekening met de tijd waarin je gaat, want sneeuw kan een probleem vormen. Ook moet je altijd rekening houden met koude nachten. Slapen kun je in kleine berghuisjes die men refugio’s noemt.

Kortom, Torres del Paine lijkt mij een fantastisch gebied en deze zou ik graag met eigen ogen eens willen aanschouwen. Staat dit gebied ook op jullie wishlist? Of ben je er misschien al eens geweest en heb je meer tips?

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Foto van de maand: Juli 2020 - Prachovske Skaly, Tsjechië

Foto van de maand

Foto van de Maand: Juli 2020

Vorige maand mochten jullie kiezen welke foto de titel Foto van de Maand mocht krijgen. De Nettebrücke kreeg de meeste stemmen en is dus de Foto van de Maand Juni 2020 geworden. Ook deze maand mogen...

Shamira en Niels - Favoriete foto

Accommodaties

De volgers van Reizen & Reistips: Shamira en Niels

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste...

Wandelen: Vossenberg route

Wandelingen

Wandelen in Limburg: Vossenberg route

Door de corona crisis heb ik een tijd niet kunnen reizen. Om toch nieuwe plekken te ontdekken en om extra content te kunnen schrijven voor Reizen & Reistips, heb ik mijn wandelschoenen met enige...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!