Op reis met de camper door Portugal - Porto
Portugal

Op reis met de camper door Portugal

Een van de mooiste landen van heel Europa, Portugal. De natuur, het klimaat, de gastvrije mensen, het prachtige landschap, de heerlijke stranden en het eten. Portugal is een erg leuk land wat te ontdekken is met een camper. Heerlijk in jouw eigen huisje op wielen al het moois wat Portugal te bieden heeft ontdekken. Wij hebben een lijst gemaakt met de plaatste die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jouw reis door Portugal.

Op reis met de camper door Portugal - Lissabon

Lissabon

De hoofdstad van Portugal. Strand, cultuur, vriendelijke mensen en prachtige winkels. Lissabon is een bruisende en gezellige stad. Wanneer je hier eenmaal bent, wil je nooit meer terug. Het is er gezellig en je kunt hier heerlijk vertoeven. Lissabon staat bekend om zijn kleine romantische straatjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. In de avond en nacht begint de stad pas echt te leven. Je kunt er heerlijk eten en daarna in de verschillende bars en clubs een drankje doen. Bairro Alto moet je echt eens bezoeken. Wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken is Castelo de Sao Jorges en de wijk Belém. En de echte eyecatchers moet je zeker niet vergeten: Torre de Belém en het Mosteiro dos Jeronumos.

Sintra

Wanneer je in de buurt van Lissabon bent, moet je zeker Sintra bezoeken. Dit is een mooie stad die niet ver van Lissabon ligt. Een prima combinatie dus voor een camperreis. In Sintra vind je vooral veel paleizen, kastelen en mooie huizen. Het is hier breed opgezet en er hangt een ware luxueuze sfeer. De omgeving is bebost, dit geeft een mooie uitstraling. Ideaal voor mooie vakantiekiekjes. Tip: bezoek Caselo dos Mouros, de Palacio Nacional de Sintra, de Palacio Nacional de Pena, Quinta da Regaleira en Palacia de Monserrate. Heb je tijd over? Bezoek een van de mooie stranden (Praia da Ursa) om lekker te relaxen en bij te kleuren.

Op reis met de camper door Portugal

Sagres

Ben jij een echte strandliefhebber en geniet je graag van zon, zee en strand? Dan is Sagres jouw place to be! Met de camper kun je goed parkeren vlakbij het fort Fortaleza de Sagres. De parkeerplaats ligt aan de weg: N268-2. De stranden van Sagres zijn erg mooi. Je kunt behalve zonnen en relaxen ook surfen en surflessen nemen. Het ideale strand om te surfen is: Praia do Tonel. Wanneer je liever rustig wilt genieten van de zon is Praia de Mareta meer een aanrader voor jou. Hier zijn vele restaurantjes in de buurt. Het is er romantisch en je kunt hier dus echt vakantie vieren en genieten van de prachtige zonsondergang.

Douro Vallei

Geen zin kaarten op schoot en ruzie tijdens het zoeken van de juiste weg? Dan biedt de Douro Vallei de oplossing. Het is een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Het makkelijke is dat de rivier je de weg wijst. Ook ligt de N-222 in dit gebied. Dit is ook een van de mooiste wegen van wereld. Je zult vanzelf vanzelf uitkomen in het mooie Porto wanneer je deze route volgt. Onderweg moet je ook eens stoppen bij het plaatsje genaamd: Pinhao. In Pinhao heeft de tijd stilgestaan sinds het dorpje stromend water en telefoon kreeg. Hier vind je dus het echte, authentieke Portugal.

Op reis met de camper door Portugal - Porto

Porto

Porto is net in de tekst al even voorbijgekomen. Dit is dus ook een stad die echt de moeite waard is om even te bezoeken. Als je toch al de Douro Vallei volgt, moet je absoluut even in deze stad stoppen om hem te bewonderen. Porto is een bruisende stad. Bezoek zeker eens het charmante, oude centrum Ribeira. Dit is een ontzettend schattig en echt authentiek plaatsje in Portugal. Je ziet hier vele mooie bruggen, schattige zijstraatjes en mooie kathedralen. Vele culinaire hoogstandjes ga je hier tegenkomen en de sfeer die er hangt is fantastisch. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plaatsen te ontdekken in dit prachtige land, maar we hopen dat je de bovenstaande tips zeker voor lief zult nemen. Hopelijk ontdek je met deze tips de schoonheid van Portugal. Veilige reis en geniet ervan!