Weekend Middelburg - Café Cliché
Blog
Gastartikel

Op vakantie gaan we het liefst uit eten

Op vakantie. Waarom gaan we dat eigenlijk? Als je het zo eens aan wat mensen vraagt, krijg je heel wisselende antwoorden. Gewoon, om er even tussenuit te zijn. Om nieuwe plekken te leren kennen. Om even wat meer tijd met elkaar door te brengen. Allemaal heel herkenbare redenen, onze wensen ontlopen elkaar allemaal niet zoveel. De manier waarop we onze vakantie doorbrengen wel!

Stedentrip Istanbul: Uitzicht bij Under the roof café
Stedentrip zijn populair onder jonge mensen

Het liefst in de zomer

Onze meest favoriete vakantie, dat is nog steeds de zomervakantie. Een flinke groep van 44% van de mensen geeft aan dat dit echt de favoriete vakantie is. Dat blijkt uit onderzoek van Interhome onder een representatieve groep vakantiegangers, mannen en vrouwen van 18 t/m 70 jaar die affiniteit hebben met reizen.

Maar ook stedentrips zijn populair, met name onder jongere mensen. De populariteit hiervan neemt nog steeds toe, al zal het nog wel even duren voor deze in de buurt komt van die van de zomervakantie, als dat ooit al gaat gebeuren.

Hotel genieten onze voorkeur tijdens vakantie

Waar en met wie slapen we?

Goed, het liefst op zomervakantie, maar ook zo nu en dan op stedentrip. Waar verblijven we dan tijdens zo’n reis? Bovenaan het lijstje met voorkeuren staan hotels, waarvan het natuurlijk fijn is dat deze overal ter wereld makkelijk te boeken zijn, voor vrijwel ieder soort vakantie.

Ook een vakantiehuisje huren is erg populair. Dat kan op een resort zijn, maar ook vrijstaand in een dorp op stad. Ook hiervoor geldt weer dat je deze soort accommodaties vrijwel overal ter wereld vindt, en er altijd wel een geschikt exemplaar voor jouw vakantie is.

Qua gezelschap geeft meer dan 40% van de mensen aan het liefst samen met de partner te reizen, en ruim 30% met het hele gezin.

De manier waarop we boeken verandert

De manier waarop we onze vakantie boeken, die is in de loop der jaren veranderd. We gaan steeds minder vaak naar een reisbureau, maar oriënteren ons liever via een overkoepelende site waarop we een ruim aanbod vinden. Ook via de website van de aanbieder zelf boeken we regelmatig een vakantie. Wat niet is veranderd, is dat de voorpret voor de vakantie vaak al begint bij het zoeken van een leuke bestemming en het vastleggen ervan.

Opvallend is dat jongeren zich op een steeds andere manier beginnen te oriënteren als zij een vakantie willen boeken. Zij letten vooral op online reviews, en zijn gevoelig voor berichten op social media als zij op zoek zijn naar een leuke vakantiebestemming.

Weekend Middelburg - Café Cliché
Op vakantie gaan we het liefst lekker uit eten

Wat doen we het liefst tijdens onze vakantie?

Ook al gaan we op vakantie om te ontspannen, er zijn altijd wat klusjes die gedaan moeten worden voor het zover is. De koffers uitpakken en de boel een beetje naar onze zin inrichten, bijvoorbeeld. Het zijn vooral vrouwen die hier erg aan hechten, al zijn er ook meer dan genoeg mensen die tijdens de vakantie vooral uit de koffer leeft. Sterker nog: er zijn genoeg mensen die bij aankomst alleen hun zwemkleding eruit vissen om een duik te kunnen nemen, en de rest voorlopig lekker laten voor wat het is.

Maar wat dóen we nu eigenlijk het liefst op vakantie? Alhoewel we graag relaxen, is alleen maar stilzitten toch niet helemaal ons ding. We gaan graag een stukje wandelen, en ook een bezoek aan het strand is populair. Wat we echter het allerliefste doen tijdens onze vakantie, zo geeft 70% van de mensen aan, is lekker uit eten gaan. Klinkt dat voor jou ook herkenbaar?

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.