Churfranken - Wijnregio
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Op zoek naar een bijzondere wijn? Laat je goed adviseren!

Ben je op zoek naar een makkelijk wijntje voor ‘iedere dag’? Dan is de kans groot dat je er vrij makkelijk in zal slagen om deze zelf te vinden. Zeker als je regelmatig wijn drinkt weet je waarschijnlijk aardig waar je moet zoeken, wat voor soort wijn eigenlijk altijd wel goed is. Ben je echter op zoek naar iets bijzonders, of wil je eens iets anders dan de wijn die je al zo vaak gedronken hebt? Dan is het goed om je eens te laten adviseren. Niet omdat wijn nu zo ingewikkeld hoeft te zijn, of omdat je erop gestudeerd moet hebben om ervan te kunnen genieten. Welnee! Maar het kan wel handig zijn om de zoektocht naar jouw bijzondere wijn samen met iemand aan te gaan die heel veel wijnen geproefd heeft en al kent, zodat je een stuk sneller en gemakkelijker precies zal vinden wat je zoekt.

Churfranken - Wijnregio
Probeer zo nu en dan eens een fles wijn uit die je nog niet kent

Eens iets anders dan je gewend bent

Er is zo ontzettend veel goede wijn te koop, dat het eigenlijk zonde is om steeds maar weer die vertrouwde fles te kopen van het soort dat je zo goed kent. Ja, je weet zeker dat hij je goed zal gaan smaken, maar je loopt ook het risico dat je tal van andere wijnen, die je misschien minstens zo lekker of zelfs nog lekkerder vindt misloopt. Zo nu en dan eens iets nieuws proberen kan dus echt geen kwaad, en valt zelfs aan te raden. Er valt tenslotte genoeg te ontdekken.

De hulp van iemand met verstand van zaken inschakelen is op zo’n moment geen overbodige luxe. Deze kan door kennis en ervaring vaak goed inschatten welk soort wijnen bij jou past, en welke je liever niet probeert. Zo kan bijvoorbeeld, als je normaal altijd een witte wijn uit Frankrijk drinkt, een Spaanse witte wijn al een leuke variatie zijn. Net een wat andere smaak, maar wel binnen je comfortzone. De Verdejo wijn wordt op deze manier steeds populairder, en is erg in trek bij mensen die eens wat anders willen dan de bekende Sauvignon blanc.

Schakel hulp in als je op zoek bent naar een wijn voor een bijzonder moment

Voor een speciaal moment

Ook als je op zoek bent naar een wijn voor een bijzondere gelegenheid kan een beetje hulp erg welkom zijn. Zeker wanneer deze gelegenheid ook eten met zich meebrengt! Een goede wijn kan de smaak van een maaltijd namelijk extra goed doen uitkomen. Schakel je iemand met verstand van wijnen in, en vertel je hem of haar wat er op het menu staat, dan is de kans groot dat er direct een aantal wijnen zijn die je worden aangeraden. Fijn, want juist door deze ervaring en kennis van zaken hoef je zelf niet op onderzoek uit te gaan, en loop je ook niet het risico een dure wijn te kopen die totaal niet bij je gerecht blijkt te passen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.